Home » , , , » Selamat Berpuasa

Selamat Berpuasa

August 10, 2010

Assalamu'alaikum...

Pejam celik, celik pejam, bukak mata je, hari ni last kita bersuka ria untuk makan di siang hari. sok dah start puasa. so malam ni pun bermula lah jugak solat sunat tarawih... insyaAllah..

Tahun lepas aku ada miss jugak tarawih kat masjid. tah sebab apa yang aku miss pun aku lupa. maybe tertido selepas 'mencekik' kot ahaha kali ni aku nak pastikan, yang setiap hari dalam bulan ramadhan ni, aku nak tarawih kat masjid. kalau miss pun, aku akan usaha untuk buat sendiri kat rumah...

So korang, abang2, adik2, kakak2, pakcik makcik, malam ni jom la beramai2 sunat tarawih kat masjid atau surau ek. tinggalkan la sekejap pekerjaan duniawi tu. cari bekalan untuk akhirat sekejap walaupun sedikit sebab duit x boleh tiket untuk masuk syurga taw. lama2 kan jadi bukit... :)

Sempena nak masuk bulan Ramadhan yang mulia malam ni, aku sebagai Afiq ingin memohon maaf atas segala keterlanjuran dalam penulisan yang telah afiq sampaikan sebelum ni. maklumlah, blog si biru ni blog umum dan personal. so semua kategori umur layak untuk membaca, dipersilakan ehehe


and last but not least, selamat berpuasa kepada seluruh umat Islam di serata dunia. semoga kita peroleh keberkatan Ramadhan bersama2.. insyaAllah.

psst~! da hafal ke niat untuk berpuasa & buka puasa? dalam melayu pun boleh. yang penting niat...

22 komen bernas:

Hariz said... [Reply to comment]

Marhaban..Marhaban...Ya Ramadhan...
Semoga ramadhan kali ini lebih bermakna dapat menambahkan barakah dalam hidup kita
dan menjadi ramadhan yang terbaik dalam hidup
InsyaAllah
AHLAN wa sahlan ya Ramadan! Ramadhan Karim

New Entry Prof-Hariz
Video Lafaz Niat Puasa dan Berbuka Puasa

Nur Hayaty said... [Reply to comment]

Salam Ramadhan Al Mubarak, yaty pun nak mohon maaf jika ada salah silap dalam entry yaty atau dalam shoutbox yang buat afiq terasa...0-0 k..=]

sudilah ke link new entry yaty
http://yashapinky.blogspot.com/2010/08/salam-ramadhan-al-mubarak.html

Oong-ong said... [Reply to comment]

huhu..baru je teringat niat pose mcm ne..thannkz..

MOFASAD said... [Reply to comment]

selamat berpuasa! :)

Cik Jari said... [Reply to comment]

yessza..selamat berpuasa..ampun maaf juga saya [inta...moga ukhuwahh sesama blogger terus terjalin antara kita...

ponda_malam said... [Reply to comment]

selamat berpuasa...jgn posa yang-yang yuk...peace :D

ozzy said... [Reply to comment]

salam..
selamat menyambut ramadan al mubarak..& selamat menjalani ibadah puasa..moga amalan kita diberkati.

azyan said... [Reply to comment]

Afiq!
slmat berpuasa gak.Wlaupon knal kat dunia blogger ja,yan minx maaf gak klu da slh pa2.hehe.
rjin2 g tarawih

Izan Ishak said... [Reply to comment]

afiq...
selamat berpuasa esok. moga ramadhan kali ni lebih baik dari ramadhan sebelumnya~~johor CUTI!

maafkan salah n silap kak izan juga~~ andai sengaja ataupun tidak~~

Afiq said... [Reply to comment]

@nur hayati: hehe afiq anggap tu semua teguran yang membina dari yaty untuk afiq.. yeah 0-0 :)

@)Oong-ong: ur welcome :)

@mofasad: slamat berpuasa gak bro~! :)

@cik jari: slamat perpuasa juge CJ..afiq pn nk mnta maaf kalau ade pe2 silap.. insyaAllah :)

@ponda malam: haha insyaAllah..hati kena kuat n tabah :D

@ozzy: wsalam,insyaAllah bro ozzy.. moga amalan2 kita diberkati olehNya aminnn~

@azyan: hehe yan x wat salah pa pun ;p yan tu pn rajin2 la g tarawih gak yer :)

Afiq said... [Reply to comment]

@izan ishak: hehe aminnn~ wahh np KL x cuti ni?xadil tol ekeke
afiq pn nk mntk maaf kat kak izan kalau2 afiq pn ade terbuat kak izan terasa ker..maapkan yer hehe nk mintak maap kat muhaimin jgak la :)

Ery Farieha said... [Reply to comment]

selamat berpuasa afiq
jangan ponteng2
;P

SyahNas80 @ Nana said... [Reply to comment]

selamat berpuasa... jgn lupa sahur ek.. hehe

xangonila!! said... [Reply to comment]

Selamat menjalani ibadah puase dan sambut baik kedatangan ramadhan Al-mubarak ni..;-)

sYaza said... [Reply to comment]

slamat menjalani ibadah puase afiq..ehehe

TyDi Ti said... [Reply to comment]

pose thun lps cmne..??.dh ganti..huhuhuhu....

e5 said... [Reply to comment]

selamat menjalani ibadah posa..posa jangan tak posa...jangan posa yangyuk...nahaiiiiii

RastaMat said... [Reply to comment]

Ahlan Ramadhan!!!

BezBuddy said... [Reply to comment]

selamat berpuasa afiq

yott said... [Reply to comment]

maaf jugak dari sy..
Ramadhan AlMubarak

Nur Hawa Mohd Zin said... [Reply to comment]

Salam,
selamat menyambut Ramadhan Al Mubarak...

noor afzan said... [Reply to comment]

selamat berpuasa yer..

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog