Home » , » Berkawan Pun Dapat Award

Berkawan Pun Dapat Award

August 11, 2010

Assalamu'alaikum..

ha amacam first day berpuasa?? dapat tahan ke x? hehe baru sehari.. lek luu. x sampai sebulan lagi. janganla cepat mengeluh. cuba ingat sikit orang2 yang kebuluran kat negara2 yang tgh berperang tu. bukan dalam bulan Ramadhan pun dorang berpuasa jugak sebab makanan kena catu... kesian dorang. kita patut bersyukur taw :)

hehe okla. nak cerita pasal award plak. award yang blog si biru dapat ni diberi oleh Siti, tuan empunya Lurve My Blog. dan Zalin hehe. terus ke award..


Syarat-syaratnya:-


>>Bagi siapa yang menerima award ini , diharuskan memberikan kepada 5 orang lagi

>>Selepas itu, Si penerima harus meletakkan link-link berikut diartikel masing-masing.

--> ECHAM.COM
--> Blog Nanaz
--> Suara Bawah Tanah
--> SITI
--> Blog Si Biru


**Sebelum meletakkan link-link diatas,
delete terlebih dahulu link yang berada di No1 diatas

Kemudian,
Link yang tinggal dinaikkan ke level 1 seperti
-Link No2 menjadi No1
-Link No3 menjadi No2
-Link No4 menjadi No3
-Link No5 menjadi No4
-dan baru letakkan link anda

Setiap penerima berikan award ini kepada 5orang dan kesemuanya letakkan link dengan betul. maka jumlah backlink yang dapat ialah

Posisi 5 : jumlah backlink = 5

Posisi 4 : jumlah backlink = 25

Posisi 3 : jumlah backlink = 125

Posisi 2 : jumlah backlink = 625

Posisi 1 : jumlah backlink = 3,125

Menurut info dari SEO ( Search Engine Optimation ) ramai blogger telah mendapatkan 1,953,125 backlink dan keuntungannya . Selain mengeratkan persahabatan antara blogger, award boleh menaikkan trafik dan backlink.

Kesimpulannya : award - dapat ramai kawan - baclink - trafik - pagerank meningkat .


Tag 5 orang sahabat yang bertuah...

--> Xangonila
--> Anishaway
--> Padin
--> Yuyu
--> GombakMali

5 komen bernas:

xangonila!! said... [Reply to comment]

hehehe..tq2!! da dapat award backlink ni..;-)

Cik Jari said... [Reply to comment]

pergh...excitednya si pengkomen number satu kat atas nih...hehe....



tahniah...tahniah

Nur Hawa Mohd Zin said... [Reply to comment]

wah bagusnye...tapi awe tak pernah tau nak buat benda alah ni...hehe

yuyu said... [Reply to comment]

bertuah kah saya???? huhu...tangkayu 4 this tagged...nti yuyu ambik ye...:)

Siti said... [Reply to comment]

eheh, bagus2.. dah buat pun.. ^_^

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog