Home » , » Imaginasi semata-mata?

Imaginasi semata-mata?

November 3, 2010

Ini bukan cerita rekaan, ini bukan cerita dongeng.. rumah berhantu? hantu tu syaitan kan? so rumah bersyaitan? makhluk Allah yang ni memang mane2 je dia ada.. cuma x nampak je.. pada siapa2 yang x percaya tu, sila lah percaya sebab kita sebagai seorang muslim, kena harus mempercayai benda2 ghaib ni, setengah dari rukun iman..

Aku bukan nak cerita apa pun. just nak berkongsi dengan korang apa yang aku alami dekat rumah sewa member2 aku kat Shah Alam.. mula2 masuk rumah tu, aku rasa macam lain je.. tapi buat bodoh jela, xkan nak cabar 'benda' tu keluar kot?? akak kantin pun x berani sampai camtu sekali.. mula2 tu terperasan jugak ada ayat2 al Quran tergantung dalam rumah tu. benda normal camtu memang patut kena ada dalam setiap rumah.. tapi yang peliknya, siap ada ayat2 alQuran yang tertulis di dinding, guna pen maker..

Aku tanya si polan ni, ayat ape tu? dia kate, member dia plak kata tu ayat pendinding.. 0o0o maksudnya rumah tu memang 'berpenghuni'la?.... ntahh... segan nak jawab kot.. tapi xpe, buat rileks suda.. malam tu aku terpaksa bermalam kat situ sebab esok paginya aku nak kena gerak ke Rembau.

Sebenarnye xde apa yang pelik berlaku pun malam tu.. *huhu cuma pagi keesokan harinye sebelum gerak ke Rembau, aku alami satu benda pelik.. tengah2 salin baju, tiba2 mata aku tertangkap satu cahaya.. cahaya tu berbintik-bintik.. ada 3 bintik.. bersinar terang.. bila aku nak pandang cahaya tu, terus hilang.. eh apekah? aku story kat member aku yang lain.. dorang kata memang banyak je benda pelik berlaku kat dalam rumah tu.. o0o0o no wonderla bulu roma aku asek meremang je. cehhh.. bukan nak sound awal2 *haha berani berani takut je ni..

Aku bukannya apa.. 'dorang' tu makhluk Allah jugak.. cuma ada yang baik, ada yang jahat, ada yang suka menakut2kan orang.. sama jela dengan manusia.. janji 'dorang' dengan Allah tu yang buat kita tertekan selama ni.. 'dorang' kuat berusaha.. berusaha nak menyesatkan manusia.. pesan aku, jangan dilayan sangat kehendak 'dorang' ni.. buat bodoh je.. jangan berani sangat, jangan takut sangat. kalau boleh maintain average je *hehe kalau takut sangat, ayat2 dalam alQuran kan banyak.. explore dan pilih je ayat yang mana sesuai untuk dijadikan 'baju kalis peluru'.

Psst~! kadang2 diri kita sendiri yang menakutkan diri sendiri...

6 komen bernas:

Azmi said... [Reply to comment]

hehe...betul2 buat dono sudah....

Cikmin said... [Reply to comment]

pada raya ketiga buat pertama kali cikmin alaminya..serammm...rupanya mahkluk tu hanya minta tolong doakan dia sahja...

chairooL ruLez said... [Reply to comment]

huuhuuuuu...Fadhilah Kamsah kate antu takde..dalam Qur'an pun tade cite pasal antu..antu ni kire mcm jin or setan yg mnjelmakan diri..Mak aku pon kate mcm tu jugak der..tapi..Wallahua'lam bissawab..sekian sajer....

tehr said... [Reply to comment]

tak pernah aku jumpa hantu
dan...
aku pun tak teringin nak jumpa mereka
hehehe

[^^Daus^^] said... [Reply to comment]
This comment has been removed by the author.
Bulan said... [Reply to comment]

setuju ngan afiq..
kadang2 kita sendiri yg menakutkan diri sendiri..
sbnrnye bukan ade pape pun..ehee
kewujudan 'dorng' tak boleh dinafikan sbb 'mereka' pn dtg dr Allah swt..

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog