Home » , , » Ikan Laut Dalam Yang Pelik

Ikan Laut Dalam Yang Pelik

October 29, 2010





























Sumber - Google Image

Nak je terjah laut dalam tu.. mesti macam2 ada, pelik2 semuanya.. ciptaan Allah kan, Subhanallah.. banyak yang manusia belum explore lagi rupanya.. itupun bukan manusia yang pergi explore sendiri, kadang2 ada je antara ikan2 tu yang mengofferkan diri sendiri untuk timbul di permukaan laut, menyenangkan tugas si peneroka *hehe.. korang ingat dasar laut tu cetek ke? dalam kot.. badan kita ni boleh meletup hancur berkecai disebabkan tekanan dalam laut. situasi dia sama macam kita naik ke angkasa tanpa pakai sut angkasa.. kalau x caya try tanya Datuk Dr Sheikh Muszaphar *hehe gurau je..

Psst~! memang semuanya menggerunkan sebab kita x pernah tengok lagi ikan2 tu.. tapi kalau hari2 dah tengok, dah leh jadi pet la plak *huhu

13 komen bernas:

Jelly Beku said... [Reply to comment]

sunnguh menakutkan

MissXYZ a.k.a Abaikan said... [Reply to comment]

mcm seram je ikannye... ade yg cm ade hidung la fiq huhu....

Kalamhati said... [Reply to comment]

Subhanallah..agungNya ciptaan Allah..

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@MissXYZ a.k.a Abaikan
hehe nk buat macam mane,ciptaan Allah SWT :)

Tomato Gurl's Life said... [Reply to comment]

seram tengok pic ikan ni...sib baik laut dalam..huhu

Myra Jay said... [Reply to comment]

ikan #3 cam muka orang tengah sedih je kan? ikan #4 cam muka predator :)

Yann Mazian said... [Reply to comment]

seram nye nengok. huhu. Subhanallah. Ciptaan Allah. berbagai-bagai bentuk & rupa.

BezBuddy said... [Reply to comment]

aku penah snorkelling tgh2 laut..bile tgk bwh..serius seram gilak...tp cantik sgt scenery die...cuma memerlukan sedikit keberanian...hehe

Cik Jari said... [Reply to comment]

"Hidup ini perlu dengan ilmu,bukan tradisi dan adat. Tiada jalan untuk mengenal Allah melainkan dengan ilmu. Maka antara syarat untuk menuntut ilmu adalahTIDAK BERMALASAN"

khalidahmacambaguss~O_o said... [Reply to comment]

subhanallah...kuasa Allah....ada antara ikan2 tu yg saye pernah tgk depan2....;)

cekotet . said... [Reply to comment]

peraturan jalan raya telah dibuat salahkan diri sendiri . ikut hati mati .

tehr said... [Reply to comment]

subhanallah
Allah Maha Pencipta

sekali tengok memang sangat menggerunkan

Anonymous said... [Reply to comment]

(~_*)

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog