Home » , , » Budak Asrama Yang Masuk Air

Budak Asrama Yang Masuk Air

October 3, 2010



Haha sakit weyhhhh!! aku pun pernah gak dok asrama.. memang bosan wei kalau xsekepala dengan member sebilik. sorang mengadap situ, yang sorang lagi mengadap sini. memang x berkembang la pemikiran. tapi aku bukan jenis camtu.

Mase sekolak teknik dulu(asrama), kebanyakannya dalam satu dorm ada 10 orang.. tapi dorm yang aku duduk ni, macam rumah panjang. bukan 10 orang, tapi 20!! wo0oo memang best woo bila dok ramai2.. kalau kena time kepala masuk air, dorm tu akan berubah menjadi padang bola sepak, court badminton, track lumba lari, court takraw.. korang kena percaya sebab memang itu pun hakikatnya. dorm aku masa tu antara dorm yang terpanjang dalam asrama. haha

Kitorang punya riuh memang gempak beb. warden kat tingkat paling bawah sekali leh dengar suara halus kitorang. tu pun belum lagi kitorang buat event sukaneka. confirm semua warden datang join kitorang. dorang la jadi juri. keputusan semua kat tangan dorang. hadiah utama pelempang sorang sibijik. extra gift plak kena bersih kawasan asrama.

Tapi memang best r dok asrama ni. semuanya berdikari. yang laki dari x pandai basuh baju, terus pandai. rendam clorox, rendam baju dalam nila biru..macam2.. ubat gigi, berus gigi, syampu rambut, sabun mandi tu semua hak milik bersama. x payah risaula kalau habis. angkat tangan, jerit kuat2, 'sapa ade ubat gigi?? aku nak sikit!!'.... korang memang baik hati..

Kalau tang bawak makanan, memang best.. balik dari cuti hujung minggu, mana2 yang sampai awal, masing2 dok jenguk ikut tingkap tengok budak2 balik. mana yang ada bawak beg plastik tu jage2 la.. ko bawak ape tu weh? nak sikit boleh? bolehhhh! mak aku memang bekalkan untuk korang. amek r.. berduyun tiba semua orang dalam bilik tu mengerumuni makanan bak semut yang kelaparan. kalau jenis yang kedeng sikit, memang terus bawak masuk dalam locker la, terus kunci.. hampehh!!

Ape2 pun, dok asrama memang best!! banyak sgt cerita suka duka, kelakar sedih, tenang haru biru.. bila diingat balik, rasa nak balik semula ke zaman sekolah berasrama dulu. haha

psst~! satu je x best dok asrama ni, air senang sangat kotor. habih gatal2!

20 komen bernas:

Tomato Gurl's Life said... [Reply to comment]

betul best duk asrama walaupun kadang2 ade part borink+rindu family..tp asrama paling best..mengajar kita berdikari dan paling penting menyedarkan cik tom nilai kasih sayang famili yang tak dapat di cari ganti..lalala~

Afiq said... [Reply to comment]

@Tomato Gurl's Life
wahh btul tu..kalau dok asrama, rindu segala2nya kat umah haha

cikmin said... [Reply to comment]

tak pernah berkesempatan duduk asrama..hehehe..anak bujang yang tengah tunggu result UPSR tu pun..rasanya cikmin tak lepaskan dia duk arsama kot..towel mandi pun merata campaknya...

najihah sahami said... [Reply to comment]

aah...setuju sgt fiQ..pulak tu...bekalan air selalu putus..adess..terpaksa p mndi kat tndas surau..hahaha..

psstt....dulu dorm mish wat main mercun!!kebaboomm..hhahaha

sumpit said... [Reply to comment]

hahaha lawak2..tp ityulah realiti bila duk asrama...bile dh kuar...sume teringat blik...best giler time tu...walopun dpt plempang or rotan pjg,

Afiq said... [Reply to comment]

@cikmin
haha tryla ajar de berdikari cikmin..cnfirm lepas ni xkn cmpak tuala merata :)

Afiq said... [Reply to comment]

@najihah sahami
haha mana2 asrama pun sama je kesnya..cuma mercun tu kitorang xberani main pasal warden ramai anak kecik :D

saff'sWords said... [Reply to comment]

betoi! dok asrama memang best. ahha, aku dgn kwn pun nakal gak, smpikan kena buang asrama. tp tapa, masuk balek. kamcheng ngn warden la katakan :PP

Afiq said... [Reply to comment]

@saff'sWords
haha btul2 nakal ko nih smpai kena buang. kes ape wei? fly ke? haha

Cik Moon said... [Reply to comment]

huaaa..cik moon pun rindu gak zaman duk asrama dulu..rindu plak masa blaja dulu..sonok2..

n4dh!3r4 said... [Reply to comment]

wahhh!! teringatnya zaman dok asrama! memang heaven lah sebab jadi senior yg sangat garang!! wakakakaka~ :D

apyz's said... [Reply to comment]

aku sokong giler la...aku pun dulu budak asrama gak...macam2 yang aku dapat bila duk asrama ni,dari penakut dah berubah jadi berani,dari tak reti nak berdikari da boleh berdikari,macam2 lagi la..tapi ada gak yang part xbest macam time kene balik asrama,sedih tu nak kena berpisah ngan family...senang citer,asrama ni lebih bnyak laa kebaikan dia dari keburukan dia...aku sekarang ni rindu sgt nak duk asrama ngan geng2 aku..

Afiq said... [Reply to comment]

@n4dh!3r4
perghh garang rupanya.haha ni mesti suka ragging budak kan?

n4dh!3r4 said... [Reply to comment]

ragging tu tak la sangat.. kerahan tenaga ja! hahaha

maCy said... [Reply to comment]

rindunye duk hostel. rindunye nak ponteng prep. rindunye na nyorok dalam loker tamo g gtg ryg~

DaRa MaNiskU said... [Reply to comment]

*sep* sikit..dara dok asrama dulu gak..
klau part turun mndi,semua geng botak chin trun..part mkn semua skali jln bwk tray..konon2 gengsterlh..hahaha

i miss that old time..

M a W a D D a H said... [Reply to comment]

suka duka di asrama memang best kan...

Afiq said... [Reply to comment]

@M a W a D D a H
memang best! rinduu nak balik ke zaman asrama.. :D

Afiq said... [Reply to comment]

@DaRa MaNiskU
haha btul2..memang gangster la kalau jalan ramai2..tapi bila sorang2,kecut perut abeh ngn abg2 senior ;p

mrs jamal said... [Reply to comment]

baca entri ni..terimbas kembali nostalgia lampau..iskh..rasa cam nak balik zaman sekolah..rindunya

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog