Home » , , , » Pencuri Terkedu Melihat Pesanan Pedas

Pencuri Terkedu Melihat Pesanan Pedas

October 21, 2010

Aku lelaki.. lelaki yang menemani ibunya ke pasar.. menemani ibunda tercinta mencari bahan2 untuk membuat murtabak biskut.. sedap tuu.. aku nak pergi sorang2 tapi x taw nak beli apa..haha jahil sungguh aku kalau soh beli barang kat pasar, kena ada sehelai kertas yang tercatit barang2 yang perlu dibeli, baru aku berani pergi sorang2.. arghh aku dalam proses pembelajaran ni..

Aku masuk satu kedai ni, kedai cek mek.. tiba2 ternampak satu pesanan ringkas yang tertampal di satu sudut dalam kedai tersebut...

Kalau mencuri, hukumnya apa? sebat punggung? kerat lidah? penjara? potong tangan??


Psst~! mesti dah banyak kes kecurian berlaku dalam kedai tu.. sampaikan tuan kedai dah pasrah, tampal pesanan macam tu je.. redha jela makcik.. tawakkal jela kat Allah.. biar si durjana tu mencuri kat dunia ni, dan dia akan terima pembalasan dari Allah di akhirat kelak..

23 komen bernas:

apyz's said... [Reply to comment]

adoiyai...dunia2!!

najihah sahami said... [Reply to comment]

haha..kalau dah nak mencuri tu..letak la segala macam mende..tetap xboleh halang..xpe la makcik..semoga pencuri tu dapat balasan kelak..aminn~

My MiRa said... [Reply to comment]

mira tag kamu join pertandingan header tercantik...sekaligus mira dh link kan blog kamu bila mira tag...hu3...so jom join...contest header tercantek..ki3

Mohd Nor Quiyyum said... [Reply to comment]

Allah maha melihat!

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@najihah sahami
hehe taw xpe..tapi atleast makcik tu dah berusaha untuk mencegah kes kecurian :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Mohd Nor Quiyyum
setuju!!

Cik. Bena said... [Reply to comment]

uik? mutabak biskut ? xpenah cubeee. afiq dah makan murtabak megi? haaaaa best3! heee~ =)


geliga jugak makcik kedai tuh . heee~

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Cik. Bena
sedap tu murtabak biskut.murtabak meggi lom try lagi..sedap ke?mcm liat je nk telan meggi2 tu hehehe

MissXYZ a.k.a Abaikan said... [Reply to comment]

wahhh bgs betul gitu =)

misyamissyou said... [Reply to comment]

lorhh..kesian makcik tu..kena pasang cctv ni..ataupun gari jek peti sejuk tu..kalau org nak beli baru bukak..*cadangan yg menyusahkan*

Afzainizam said... [Reply to comment]

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. Salam sebuah persahabatan salam satu perkenalan dari blog kami... Moga kami mendapat maklum balas dan respont yang baik dari blog anda...


eeemmmm pasrah lah makcik tu... insya allah ada balasan nya tak kat dunia kat akhirat dapat gak.... eeeemmmmm mmg tabah lah makcik tu

suffer8zine said... [Reply to comment]

sape yg curi mmg betul2 tuli la

cacing said... [Reply to comment]

memang rare pekedai buat macam ni... nak suh paksu buat la... lagisatu, murtabak biskut tu macam mana?

tehr said... [Reply to comment]

makcik tu ikhlas beri pesanan
harap2 ada le yg tak jadi teruskan niat nak mencuri

Izan Ishak said... [Reply to comment]

bagus jugak makcik tu buat camtu, biar yg ada niat mencuri tu insaf trus~~

LyNn HaMzAh said... [Reply to comment]

memang tak der akal la kalau ada yang nak mencuri juga...

monikolin said... [Reply to comment]

bijak sungguh tuan punya kedai tu...

ProfHariz said... [Reply to comment]

Sangat menarik dengan poster makcik itu.. Harap terbukalah pintu hati pencuri-pencuri itu :)

Gayahspears said... [Reply to comment]

hahaha... bagus gak buat cam tu.. biar dorang sedar cket... suke hati ja curik cam kdai dorang punyer sendiri ja...

Tomato Gurl's Life said... [Reply to comment]

murtabak biskut tue cam mn afiq???nama nnye cam best je..
konpem makcik tue pelik tgk afiq terhendap2 snap gambar ni..miahaha~

Ellen said... [Reply to comment]

wah..memang sesuai lah kedai tu letak gitu kan..

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@cacing
murtabak biskut tu mcm murtabak biasa,tapi tebal sikit sebab ada daging dengan biskut yang dilenyek :)

Yuni Aisyah said... [Reply to comment]

mudah2 bila pencuri tu terbaca notis nasihat tu terbuka pintu hati dia nak bertaubat...mane tau kot2 nyesal dan takut dgn perbuatan curi yg dia lakukan...hehe

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog