Home » , » Luar Kotak Yang Mendatangkan Kemarahan

Luar Kotak Yang Mendatangkan Kemarahan

October 12, 2010

Orang kata kalau nak sesuatu result tu gempak dan menarik, kita kena berfikir di luar kotak. fikir macam mana nak cari jalan penyelesaian yang terbaik selain menggunakan cara biasa untuk menyelesaikan sesuatu masalah.



Tapi kalau nak dimaki hamun oleh orang, parking la kereta di luar kotak.. kalau orang yang jenis panas baran dan x tahan sabar, memang habis pecah semua cermin tingkap kereta tu.. kau dala parking luar kotak, lepas tu pergi parking plak kat tempat yang sempit dan tempat yang x boleh untuk dipark. aku x nak dengar alasan yang kau nak park sekejap je. itu masalah kau. tapi jangan sampai menyusahkan orang lain. orang lain pun banyak jugak hal yang perlu disetlekan selain dok menekan hon 24 jam semata2 nak alert kau yang tengah sedap melepak ntah kat mana.. sakit hati plak aku dengan orang yang macam ni. so SELLFISH!!!

Disebabkan kau, aku membazir masa yang xsepatutnya dibazirkan. kau faham x apa maksud sebenar 'masa itu emas'? buang masa aku terangkan kat kau. masuk telinga kanan, keluar telinga kiri... lain kali, kalau betul2 urgent, carilah someplace yang betul2 x menganggu lalu-lintas. barulah orang x amek kisah dan x maki hamun kat kau. betul2 menyusahkan orang la kerja bodoh kau tu...

Psst~! kalau nak diikutkan hati tadi, nak je aku tekan hon sampai owner kereta tu datang...

14 komen bernas:

suffer8zine said... [Reply to comment]

bro kalau kau tgk depan kondo aku ni parking die mcm mane mmg kau geleng pale la

belalang hijau said... [Reply to comment]

belalang x berani tinggal keta mcm tue tanpa ada org tunggu dlm keta walaupun sekejap.sebab nyer klu berlaku pada belalang pun belalang hangin.so same la jugak dgn org lain....

pun x gitu?

Afiq said... [Reply to comment]

@suffer8zine
haha depan kondo tu ko xyh cakap r, banyak kali kena kot orng block kete aku.. kalau x tarik handbreak xpe lagi, ni yang sampai lock semuanya..

penah satu hari, kete aku ngn kereta sorang brother tu kena block.. borther tu hangin giler beb.. hon banyak2 kali,owner x trun gak..siap ambik batu bata nak pecahkan tingkap.. selamat owner tu turun.. pe lagi, maki kaw2 la..susahkan orang..

Afiq said... [Reply to comment]

@belalang hijau
huhu taw xpe..geram giler rase.. jgn la buat kerja bodoh camtu..

Tomato Gurl's Life said... [Reply to comment]

sabar2..sabar separuh dari iman..huhu..
tapi memang salah pemandu tue pun parking :)

Nur Hawa Mohd Zin said... [Reply to comment]

tu lah..ramai awe jumpa camtu..lepas tu bagi signal kecemasan...geram plak..dah lah jalan sesak boleh park suka hati jerk

gdoupt_monster71 said... [Reply to comment]

kalau aku bro mcm ni aku gesel je ngan blakang lori...hangin kalau kena mcm ni

Sham said... [Reply to comment]

memang hanginla kalu jumpa kes macam ni...bro cubala lu bw ke tengah perkara ni...ce bw naik parlimen ke???camana nak didik rakyat malaysia ni dlm kes2 camni???

Afiq said... [Reply to comment]

@Sham
hoho aku ni blogger picisan je..xde kudrat nak bawak naik sampai parlimen.. hehe

Azmi said... [Reply to comment]

coollll...
hhaa..memang tak leh blah cara parking macam tu...

ASaDa RyutaRo said... [Reply to comment]

kalau guna lori, memang di geselkan je dengan kereta macam tu. biar insaf sket. hahahaha...

BeaN MorENo said... [Reply to comment]

memang haram orang yang macam ni...

ardzham said... [Reply to comment]

sikap buruk yang sukar dikikis dari kebanyakkan rakyat malaysia. kat mana-mana pun akan jumpa masalah mcm ni....

gnesop.com said... [Reply to comment]

jika pentingkan diri tanpa fikirkan org lain, mmg cam nih..
susahkan org jer kan..

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog