Home » , » Aplikasi TweetDeck Untuk Twitter - Thanks To Anastasyea

Aplikasi TweetDeck Untuk Twitter - Thanks To Anastasyea

October 25, 2010


Aku da sign up accout twitter ni da lame.. tapi baru sekarang nak fully utilize. *gelak besar member aku dah nasihatkan awal2 better pakai TweetDeck ni kalau nak tarik trafik untuk blog. tapi aku malas nak dengar pasal masa tu aku still bodoh2 sombong lagi + xde mood nak explore application yang ade kena mengena dengan twitter ni..

Last2 aku terbaca satu artikel dalam blog Anastasyea pasal Smart Twitter Dengan TweetDeck. thnkxs yer.. yang buat aku tertarik untuk pakai benda alah ni, blog2 famous pun pakai gak TweetDeck ni untuk up kan lagi trafik dorang di samping boleh update status2 terkini.. macam blog RedMummy, Eyriqazz, Budiey, dll.. walaupun aku x kenal dan x rapat sangat dengan dorang, tapi dorang tetap famous. which mean apa yang dorang buat, akan jadi ikutan untuk blogger2 yang lain..


So x salah nak mencuba benda yang baru.. twitter ni dah lama naik.. rugila kalau x ambil kesempatan di atas kepopularitian twitter tu sendiri. *gelak terbahak2 dan yang bestnya, aplikasi tweetdeck ni boleh dipakai dalam Mac, PC, Linux, iPhone, iPod Touch, iPad & android.. canggih betul teknologi zaman sekarang ni.. x terkejar aku nak stay up to date dengan perkembangan gadget2 masa kini.. biaq p la.. *gelak

Pada siapa2 yang nak mencuba, boleh download application tweetdeck ni kat sini - TweetDeck

Dan siapa yang nak follow twitter aku, leh klik 'button follow' kat bawah kotak chat box, sebelah kanan blog ni *senyum


Psst~! to Pali, tahniah kerana akhirnya aku pakai jugak TweetDeck setelah berbulan2 kau paksa aku soh pakai *gelak besar

8 komen bernas:

suffer8zine said... [Reply to comment]

aku pun nk try la :P

Panas!! : <a href='http://goo.gl/TOwP>ENTER</a>

zalin said... [Reply to comment]

baru dengar presentation tentnag android ni tadi bro..hihihi..

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@suffer8zine
try bro..haha

nabil_potter said... [Reply to comment]

cmna nak guna?
ak pakai os window je boleh ke?

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@nabil_potter
boleh je..ko download then install mcm biasa..

Ellen said... [Reply to comment]

dah follow ellen ker...sila2..blh kita gelak besar..just follow mummynemo...wakakkakaak...fiq, tau ker..ellen pn tak tau benda tweet2 segala ni..afiq ajar yer...hahahahaa...[dah mula nak gelak]

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Ellen
hehe afiq da follow nellen..semalam rasenye :D
nnt afiq ajar nellen :)

z said... [Reply to comment]

naseb dh lama pakai..ehhee

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog