Home » , , , , , , » Pembentangan Bajet 2011 - Laporan Terkini Review

Pembentangan Bajet 2011 - Laporan Terkini Review

October 15, 2010

Hangat hari ni sebab ramai dok melopong depan tv nak tunggu keputusan pembentangan bajet 2011.. adakah Perdana Menteri akan mengumumkan lebih banyak berita gembira daripada berita yang kurang menggembirakan rakyat?.. harap2 lebih banyak berita gembira.

Para pengawal keselematan boleh hidup senang lepas ni sebab gaji pokok minimum mereka akan dinaikkan kepada RM500 hingga ke RM700 sebulan.. da nak sama dengan gaji bekerja di 7-eleven hehe.. para2 ibu yang baru melahirkan anak plak boleh bercuti sakan sehingga 90 hari lamenye.. dan boleh pilih nak cuti berapa hari, asalkan tidak melebihi 90 hari.. waaa makin eratla hubungan anak kecil dengan ibunya nanti, insyaAllah~

Gaji para2 imam pun akan dinaikkan daripada RM450 kepada RM750.. alhamdulillah. tersenyum ikhlas mereka bila mendengarkan berita tersebut... bolehlah mereka beli telefon bimbit dengan harga yang murah sebab cukai jualan telefon bimbit pun akan dikecualikan cukai jualan. x kiralah nokia ke, sony ericsson ke, semua brand telefon dikecualikan dari cukai jualan. kalau x turun harga telefon lepas ni xtawla..

Ok lah, kalau nak taw keputusan penuh pembentangan bajet 2011 dengan lebih lanjut, lawati blog ini, Donnyien.com - Keputusan Pembentangan Bajet 2011. dan Eyriqazz.com - Laporan Terkini Pembentangan Bajet 2011.
Dan Laporan Penuh Pembentangan Bajet 2011 dari cikmin.com dan Dahlia's Journal - Laporan Penuh Bajet 2011.

Dan kalau nak download Laporan Ekonomi 2010/2011, lawati portal ini, Laman Rasmi Bajet 2011.

Psst~! bonus xde ek?

11 komen bernas:

n4dh!3r4 said... [Reply to comment]

wahh.. taun depan leh bergaya dengan henpon baru la.. hehehe :D

RastaMat said... [Reply to comment]

Bajet yang bosan..
tak banyak pekdah sangat pon bajet kali ni..

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@RastaMat
haha aku da agak ko akan memberontak :D

suffer8zine said... [Reply to comment]

jgn memberontak ok :P

Bajet 2011,full update : http://suffer.frenzyfm.my/2010/10/apa-ada-pada-bajet-2011-update-penuh.html

Poyaty said... [Reply to comment]

adelah bonus 500 tuh. ok lerr. kalau nk bg ikhlas letaklah sebulan gaji kan. hekhek

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Poyaty
haha kalau gaji sebulan 3000 maunye x kering gomen ;p
okla tu 500 untuk sekolah anak2 :D
tapi sakitla kalau pasangan yang ramai anak ;p

ribena.illina said... [Reply to comment]

xtgk pon bajet ni kat tb td. sbb dah tau mesti tdo depan tb. hahaha~

misyamissyou said... [Reply to comment]

xtgk bajet ni..keluar jap petang tadi..huhuu..tp yg cuti 90hari tu best kot..bile nak preggy ni..haha..macam ade suami pulak kan.. :P

Nur Hawa Mohd Zin said... [Reply to comment]

tengok tadi banyak keuntungan betol pada masyarakat...hope masyarakat lebih bersykur

Yuni Aisyah said... [Reply to comment]

nak beli hp bru la cantu..hehehe

donny said... [Reply to comment]

tq for the link bro..

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog