Home » , , » Surat Khabar Naik Harga?

Surat Khabar Naik Harga?

October 10, 2010

Assalamu'alaikum...

Tiba2 bapak aku bersuara, 'surat khabar naik harga ni'...

Sejak bila surat khabar naik harga ni? ke aku yang outdated? metro harian Ahad dah jadi RM 2 untuk semenanjung, sabah dan sarawak plak dah naik jadi RM 2.50... sebelum ni RM 1.80 je untuk semenanjung.. fuiyoooo mentang2 da lama aku x beli sendiri surat khabar ni, sekarang asek baca online je, terus naik harga ek?.. aku try cari bukti kukuh dalam internet, x jumpa pun info pasal surat khabar naik harga?? aku try compare harga metro ahad minggu lepas, dah memang RM 2 pun.. huhu ke untuk hari ahad je?

Aisehh makin lagi dan lagi kurang berminatla aku nak beli surat khabar camni.. baik baca online je.. sambil2 tu leh kurangkan aktiviti pembalakan kat malaysia ni.. support alam sekitar.. brtul x? ke itu matlamat dorang sebab naikkan harga ni? alhamdulillah la camtu, banyak sikit oksigen yang kitorang leh sedut sementara nyawa masih ade ni..

Tapi aku rasa orang still membeli surat khabar sebab itu tradisi turun temurun kot.. x sah kalau sarapan pagi x baca surat khabar.. x sah kalau tengah memerut x baca surat khabar.. x sah kalau blackout x baca surat khabar.. x sah kalau dok dalam hutan x baca surat khabar.. tapi janganlah naik harga lagi... kesian kat orang berpendapatan rendah..

Pada yang mampu, teruskan membeli.. dan aku memang support metro sebab banyak berita dan cerita menarik dalam tu.. x jemu nak membaca ;)

Psst~! aku paling suka time orang jual surat khabar lalu depan rumah, mesti dapat duit haha

13 komen bernas:

saff'sWords said... [Reply to comment]

laaa dah naik ke? aish, abah aku dh la langgan metro nie. confirm duit belanja aku kena potong sebab nak simpan duit bayar surt khabar nie. =.='

Kuman Chaos said... [Reply to comment]

ahhhhhh takkan nak naik jugak kot.. aduh aduh....
jangan yng online pun start charge dah ler..
kuman..."blogwalking power" entry

apyz's said... [Reply to comment]

sama la kita afiq...baca online je..duit jimat..pmblkan pun akn kurang...

JOM BACA ENTRY BARU...SI PEMBURU VIRUS!!

taqie said... [Reply to comment]

haha.. abeslah..taqie mmg tk suke bc paper..bile dgr naik harge..even dopluhsen lg la mls nk beli paper.. haram.. haha

Afiq said... [Reply to comment]

@taqie
haha bace paper best kot..tgh2 berehat leh tambah info ;p

Afiq said... [Reply to comment]

@apyz's
tang jimat tu yang aku suka, x ikut amalan setan :D

Afiq said... [Reply to comment]

@Kuman Chaos
haha kalau online pun charge,mmg aku berhenti membaca ler..tapi x kot, dorang da dapat byk income dari online punye ads :D

Afiq said... [Reply to comment]

@saff'sWords
haha xknla surat khabar diutamakan lebih dari anak2? ;p

suffer8zine said... [Reply to comment]

fuhhh naik pulak

Nur Hawa Mohd Zin said... [Reply to comment]

antara paper ngan berita online..paper lagi best sebab puas bace..online ni susah sikit sebb ada iklan menganggu

RastaMat said... [Reply to comment]

Sape punye kepale otak la yang duk mikir kat belakang ni agaknya..
Itu naik, ini naik..
turun tak pernah..
gaji tang tu jugak..
yang miskin, makin papa kedana..
yang kaya makin melimpah ruah harta..

Dunia oh dunia..

z said... [Reply to comment]

baca online la sng..huhu
tapi nak kepuasan baca sambil dapat kesan hitam kt tgn, moh beli paper ori..haha

kakyong said... [Reply to comment]

dah lama tak beli suratkhabor.. baca yg online jer..

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog