Home » , » Kepuasan Meng'Antikan George Soros

Kepuasan Meng'Antikan George Soros

October 26, 2010

Mukadimahnya~ Salam semua.. aku rasa puas sungguh hari ni.. xtaw kenapa.. kepuasan yang nyata.. bukan puas yang x nyata atau batin sebab aku x khawin lagi *ngehh maybe sebab puas membelanjakan duit ke arah kebaikan(biarlah menjadi rahsia *senyum). membelanjakan sesuatu yang amat bermakna untuk diri ni.. membeli sesuatu yang akan berada di depan mata buat selama mana yang boleh selagi x hancur ditelan masa..

Aku boros? mungkin sedikit boros kalau duit tu berkepuk.. tapi seboros2 aku pun, x seboros George Soros yang memang terkenal dengan sikapnye yang spekulatif tu.. aku x nak ikut langsung ikut jejaknya yang suka mempercayai khabar2 angin.. he was the man who broke the bank of england.. dan aku x nak menjadi tulang belakang yang akan menjahanamkan bank2 di malaysia ni.. walaupun ada baiknya bersikap macam tu, tapi jelas, diri kita tamak..

Terus ke topik utama~ Kadang2 aku ni bila xde duit, macam2 ikhtiar aku cari untuk memenuhkan balik poket yang sedia kosong ni.. tapi bukan dengan mencuri atau menerima rasuah.. aku still student lagi, nak terima rasuah daripada siapa? kalau dah bekerja tu maybe la kan...... Tapi bila ada duit, macam2 aku nak beli, itu ini.. tapi still ade had.. kalau membeli lebih dari kemampuan diri kita sendiri, mulala hati bergundah gulana.. apa yang paling penting, akal fikiran kita ni kenala bijak menguruskan segala2nya.. x gitu? *senyum



~rehatkan mata anda jap.. pergila buat air teh ke *senyum kambing


Aku ni belajar akaun.. orang kata orang yang belajar akaun ni kedekut sikit.. setiap sen xleh kurang sebab takut 'short' *gelak besar setakat short 1 2 sen tu, topupla sikit2, xkan tu pun berkira.. lain la kalau short beribu2.. aku xnak la jadi orang yang kedekut sampai macam tu sekali.. buat malu bangsa je.. berkire lebih.. kalau xnak topup pun, terus terang jela.. bukannya susah sangat pun nak mengaku kesalahan diri sendiri, just ketepikan ego yang tinggi melambung tu je dah boleh selesai masalah *huhu

Pernah belanja orang x? pernah bagi pinjam duit kat orang x? ikhlas x masa nak memberi tu? haa aku rasa la kan, kalau kita ikhlas dan x mengharap sangat, percayala, setiap kebaikan tu akan dibalas dengan kebaikan.. aku rasa mesti ramai yang rasa macam tu.. oppss x yah bercerita tentang kebaikan tu kat sini.. jangan riak sangat dengan kebaikan, lame2 nanti keburukan yang akan mendapat nama. simpan je dalam hati.. biar Allah dan diri kita sendiri je yang tahu..

Psst~! membazir itu perangai syaitan, kedekut pun sama rasanya... tepuk dada tanyalah selera masing2.. mau kopi ka teh tarik? dan lagi satu, ade kene mengena ke incik george soros dalam cerita ni?

10 komen bernas:

RAFHAN ~peace~ said... [Reply to comment]

Hai Cik Afiq. Duit Nuffnang Cik Afiq bukan dh menggunung ke? hehe..:)

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@RAFHAN ~peace~
haha mane ade ler..biasa2 je :)

encHIx laNDax said... [Reply to comment]

??george soros tu sape aek?(hahha~terook aku ni~)

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@encHIx laNDax
haha george soros tu seorang pelabur yg paling berjaya la dalam dunia ni.. tapi cara dia tu tamak dan berani..

najihah sahami said... [Reply to comment]

waa..afiq..mish kalau dah pegang duit..mmg blanje xingt dunia..sedar2..duit dh tnggl cukup makan je..ish..meh jadi perancang kewangan mish bole??hahahha

g0m0k9enDek said... [Reply to comment]

haha.. ak mengaku kyuat boros.. xleh jer ada duit.. shopping giler r

z said... [Reply to comment]

duit boleh buat mnusia gilakkk

Izan Ishak said... [Reply to comment]

afiq, bila duit byk suka shopping sampai tak ingat dunia. tp bila dah susah...duit yg singgit2 , syiling tu sgt berguna...**ehhh...tak masuk topik lah...hehehe

afiq dah ubah balik ke templete dulu... suka..suka.. biru=tenang jiwa~~

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Izan Ishak
hehe masuk jugak tu kak..afiq memang kumpul syiling2 tu..da penuh tabung,keluarkan,masuk dalam bank ehehehe

psst~! hehe tula..kembali pada yang asal..afiq memang minat biru :)

tehr said... [Reply to comment]

dah lama tak dengar nama si soros ni
pernah popular kat malaysia nama ni dulu...

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog