Home » , » Memasang Read More dalam blog

Memasang Read More dalam blog

May 30, 2010

Assalamu'alaikum

korg nk tak letak function 'read more' dalam blog korg x? mcm dalam blog aq ni..


senang je sebenarnya. aq post entry ni pun sebab ade di antare blogger tanya aq mcm mana nak letak read more tu.. okla.. aq bagi link kat korg ek.. sumber utama utk coding tu adalah 'Msue RoomZ'. sebenarnye banyak lagi blog2 yg da post pasal ni. korg try google je ;)

bila korg da copy and paste semua coding tu, try preview blog korg. kalau xde error tu, sah2la menjadi, mcm dalam blog aq nih. image 'read more' tu korg leh tukar ikut suka hati korg :)

dan utk cik Norfa, harap entry Hari Baru kali ni akan menolong anda memasang function 'read more' tu.. :)

6 komen bernas:

APAN said... [Reply to comment]

bro...kalau nak buat untuk certain post je boleh ke???
bukan untuk semua post...
boleh ke???
huhu...

Psychaoez said... [Reply to comment]

@APANaq rase aq jumpe yg coding utk semua post je.. xtawla plak utk certain2 post je. huhu

APAN said... [Reply to comment]

camtu ke...memang xde la kot...
aku ni mmg plik2 sikit...
tapi alangkah indahnye kalau ade...
haha...
kalau ade bitau r bro...
mne tau ko create coding baru pas ni..
okeh...

Psychaoez said... [Reply to comment]

@APAN

haha manela aq taw nk godek2 coding tu..insyaAllah kalu ade aq post lagi..thnkx :)

peaNut said... [Reply to comment]

huhu..good info..tq ya!!anyway,,salam kenal...i'll follow u..visit my blog nnti k..
http://missbean88.blogspot.com

Psychaoez said... [Reply to comment]

@peaNut ur welcome peaNut..skng jugak masuk blog cik peaNut,bace2 and follow hehe :)

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog