Home » , » Geng Blogger

Geng Blogger

May 30, 2010

salam to all kawanz2 huhu
kali ni entry aq berkenaan ngn Geng Blogger [GB]

ntah knp aq nak tulis pasal GB skang ni. mungkin aq terlalu excited kot coz dengan GB ni la aq dapat kenal,tengok,bace,explore blog2 lain dalam M'sia ni. wuiiiiii mak aih! mmg banyak! aq jadi 'rambang mata' pasal byk sgt cerita2 dlm GB nih. wat aq xleh tido mlm. seronok membace sebenarnye. hehe

aq aktif dalam bidang blog mmblog ni sejak bulan 11 yang lepas xsilap aq. tp sebelum2 da byk da blog aq buat tapi semuanya xmenjadi. trafik xde, entry pun kurang.. sdey tol mase tu. tapi skng aq rase macam best plak aktiviti ni. sehari tu, mesti aq kne bukak blog, nk update cerita baru ke, blogwalking ke. mestilah! sampaikn member aq panggil aq Bill Gates sbb sek dok depan komputer je! haha[sengal ko im]. dulik ape aq. aq akui yg aq ni kurang sgt bercakap dalam real life kcuali tang mengusik org haha sori weh. tapi pada sape2 yg pernah kenal aq, dorg tawla aq cane. cara percakapan ngn penulisan aq dalam blog ni tersgtla lain. xtawla knp mcm tu. aq redha, tu kan cipataan Allah. amin!

Ok berbalik pada Geng Blogger. aq baru je dapat taw pasal group ni. tu pun mase aq tgh blogwalking, aq ternampak banner GB nih. too simple and cantik. padahal gambar kartoon je. tp itu la yg menarik minat aq utk terus tahu ape GB ni punya objektif. then bila aq da taw, aq terus masuk website GB. aq belek2,godek2 ape yang ade. tapi aq xtaw macam mane nak join. aq mati akal teros!

Otak ni dikurniakan utk kite berfikir. aq terusla 'google=macam mana nak join geng blogger?'. kluar la 1 page ni, Muhammad Tarmizi Dot Com. xsilap aq, blog de yg teratas sekali kot. aq klikla. Alhamdulillah... dalam blog de tu, de terangkan satu-persatu mcm mane nak join GB ni. aq followed jela.

n skng aq da ade profail@akaun kat dalam Geng Blogger. waaa BEST! first ping blog aq pasal Pasar Maeklong. korg klik je kat situ. aq biakan dalam masa 15 minit je, da ade visitors yg nk taw pasl pasar tuh. bagusla GB ni. aq cite2 panjang ni sbbnye aq nk ajak mane2 bloggers yg belum join GB ni, joinla skrang. InsyaAllah aq&korg akan berjaya nye nnt.

walaupun aq baru je join, tapi yakin ngn join GB ni, akan menambah trafik ke dalam blog Hari Baru InsyaAllah. :)


8 komen bernas:

princeduyong said... [Reply to comment]

tahniah...tahniah buat anda...

Ismail Noh said... [Reply to comment]

Memang meriah dunia blog bila ada GB. Kalau dulu, kita hanya berblog dengan menulis entri seperti untuk diri sendiri. Komen dalam entri pun berekar-ekar tak tersentuh..hehe.. Selamat bergengblogger okey :)

www.ismailnoh.com

Psychaoez said... [Reply to comment]

@princeduyong tq :)

Psychaoez said... [Reply to comment]

@Ismail Noh hehe btul tu..dulu mcm susah je nk cari pembaca..skng ngn adenye GB,kejap je..thnkx :)

r-mean said... [Reply to comment]

harap2 begitulah~

aril said... [Reply to comment]

nak join geng GB la..nak tingkatkan prestasi..nak kurangkan kontroversi :-)

Shuk said... [Reply to comment]

huhu..dlu shuk pun blog untuk sorang2 je..bila mula msuk gb, bukan untuk sorang2 lagi :)

Psychaoez said... [Reply to comment]

@Shuk
hehe samela..blog utk smua :)

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog