Home » , , , , , » Badly Injured

Badly Injured

July 5, 2011

Assalamualaikum,





Seriously sangat sakit.. kaki aku terpeleot masa main badminton.. terpeleot macam gambar kat atas ni, wuuu..

Masa mula-mula kena, memang aku kejung tahan sakit, nak gerak kaki pun tak boleh. a few minutes later, barula boleh gerakkan sikit-sikit. ingatkan boleh sambung main balik, tapi tak boleh. so aku suruh yang lain habiskan dulu, biar aku berehat kat tepi.

Balik je rumah terus tidur. tak boleh beb! tak sampai sejam, kaki aku berdenyut-denyut. tahan punya tahan, akhirnya tak boleh tahan. terpaksa kejut raja dan ratu bangkit dari tidur. ingat nak suruh bawak pergi hospital terus, tapi awal pagi sangat..

Abang supervisor, saya pun tak tahu hari ni kena minta cuti atau tak sebab saya tak boleh nak berdiri dengan betul. nak kena pergi buat sinar-X dulu, whether ankle saya ni just terseliuh, crack atau patah. sekarang ni pun tengah berbalut dengan bandage yang diisi dengan halia. thanks to my mum.

Yang si ayah plak, "biasalah anak jantan, afiq nak jadi macam sape? Lin Dan ke Lee Chong Wei?" siap ber'jumping SMISH.... bukan SMASH ke? zzzz... buat lawak la plak. tapi tak apa, pandai dia amik hati time aku tengah sakit mengerang bagai, and thanks gak to my adik-adik yang concern gila kat abang dia neh hee.

Hopefully ankle aku ok pasai aku nak kerja, tak nak duduk rumah, bosan tak ada apa yang nak dibuat.

Psst~! Injured kaki kanan, wa bukan kidal huuu...

25 komen bernas:

Anishaway said... [Reply to comment]

Ouch giler sakit doe !

oh abah tu kalau pepagi suara dia lah sangat merdu
bergurau mengalahkan Maharaja Lawak.
haha !

get well soon Afiq ;)

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Anishaway taw xpe, lepas tu masa umi tengah balut kaki afiq nih, leh plak de tertidur kat sebelah zzz

cik panadol said... [Reply to comment]

haiya...ni la akibat main tak ingat dunia hehe...g wat check up dl la mane tau patah ke ape...jgn bnyk bergerak, nnt lagi sakit pulak kaki tu....get better soon ye bro... :)

lagenda said... [Reply to comment]

Huaaaaaa..gila sakit tu afiq. Pi urut la pasni. Salah urat tu gamaknya

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@cik panadol haha dah gian sangat nak pegang raket tu ;p tq sis~! :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@lagenda huhu meraungla kalu kene urut, nk g xray dulu mak, cek mana yang patut huhu

azwa amani said... [Reply to comment]

adoooo... sakitnya.. amani dah pernah kena masa main lompat jauh dulu, tangan patah kaki jadi mcm ni lahh.. lma jugak nak elok

najihah sahami said... [Reply to comment]

hahaha..mmg terpeleot betul la tu...jgn buas2 sgt fiq. t makin teruk la.haha..tu la suka sangat main badminton. duk ajak si wan u, last2 dia yg kena. hohohho...

cepat sembuh ye afiQ!

Bulan said... [Reply to comment]

uit afiq.lambat la kalo seliuh teruk.macam i tahun lepas jatuh tangga and seliuh.tak patah pn kaki.tp ligamen koyak.3bulan semayang duduk.even sekarang pn still sakit lg kalo berdiri lame2.sbb ligamen susah nk baik semula.doktor ckp 3bulan u rehat tak gerak mane2 bru leh baik sepenuhnye

RastaMat said... [Reply to comment]

lagenda badminton malaysia la lu nih...

hahaha...

kalau gaya macam tu, memang bertongkat seminggu jugak la..
wa pernah rasa..
seksa ohh...

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Bulan siyes lame camtu? adehhh, x sanggup den, tq2

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@RastaMat haha first time ni mat, wa talak tahan la, gila punya lompat salah landing

lama tu sminggu wa nk kene pakai tongkat, sehari x boleh ka? wa sayang mau tinggal kilija la haha

RastaMat said... [Reply to comment]

@ Afiq Bukhari

hahaha..

boley je kalau taknak pakai tongkat..
semangat kene kuat beb..
2 3 hari ni memang kene rehat dulu la..
jangan menapak dulu guna kaki tu..
pelan2 kayuh..

missSenget said... [Reply to comment]

aiyooo..

eh...ape cerita lepas jumpa doktor??

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@RastaMat hoho smgt reggae kene nuat neh, smbil layan liqour store blue haha

ZWAN SABRI said... [Reply to comment]

Aiseyh, kesiannya kat hang.. Aku doakan smoga cepat sembuh naa.. rehat leklok.. HUHU

MySuaraBlog: Fakta atau Auta?

nasyitahahmadzaini said... [Reply to comment]

err!terase plak skt tu kat sy...smoge cpt sembuh!:)

Nur Hawa Mohd Zin said... [Reply to comment]

awe pernah terseliuh waktu PLKN dulu..sampai la ni kaki sakit..dan 2nd hand..hehe..

take care afiq

ASSOYFINGER67 said... [Reply to comment]

Salam.bro ..alamak seliuh yea..kat kaki pulak tu..kalau aku ini akan bawa masalah besar...
Apapun seronok jumpa kao disini..agar active lepas nie hahaapapun moga cepat sembuh...!

Wan85 said... [Reply to comment]

http://wanwidget.com
jangan terseliuh kat tangan udah ler, kang x leh nak berblogging plak, hehe

eiela said... [Reply to comment]

terpeleot sakit weh.. jaga-jaga la lepas nih, jangan silap langkah je.

Latest Entri :
Bomoh Penipu

apik pehe said... [Reply to comment]

hehehe..lame dak mai sini...
kaki tu da ok belom?

SyazwanSarawak said... [Reply to comment]

peh. sakit tu :O

Syat0za Zai said... [Reply to comment]

semoga cepat sembuh bro afiq! :D

Mohamadazhan.com said... [Reply to comment]

huh! memang sakit ni...aku main futsal dlu jadi macam ni...terkoyak ligamen...rehat 3bulan.hehe

Moga cepat sembuh ya =)


Jemputan ke Contest Aku Berpuisi =)

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog