Home » , , , » Motor versus Lori

Motor versus Lori

June 27, 2011

Assalamualaikum...


Pam 14 tu isi 5 ringgit ek.


Aku jeling kat pam 14 dan apa yang aku nampak ialah sebuah lori. aku bertanya kembali,


Bang, petrol ke diesel?

Apa kau buta ke? pam 14 tu kan motor. takkan nak suruh aku isi dengan minyak diesel plak?? dah! isi 5 ringgit!

Bang, pam 14 tu lori, pam 13 baru motor abang.

Ohh, yer! cepat lah isi!! banyak songeh plak kau!

Ok, terima kasih...


Huhu kalau aku jahat, dah lama aku set minyak diesel kat pam 14 tu. biar dia rasa sikit, pergi ke tak motor dia tu nanti dengan minyak diesel. dah lah tak nak mintak maaf langsung. salah sendiri, marahkan orang. sabar jela. selamat aku kerja makan gaji, dan statement ni aku pegang selalu,

The customer is always right...

Tapi kadang-kadang statement ni buat aku rasa macam orang bangang pun ada. kalau sekali customer buat salah, memang patutlah dia always right. tapi kalau dah banyak kali dan berulang buat kesalahan yang sama, memang cari pasal la tu. apa dia ingat yang kerja ni semua robot ke?

The manusia is always manusia...

Psst~! saya minta maaf... 3 patah perkataan je kan? ke 3 ribu patah perkataan?

15 komen bernas:

RastaMat said... [Reply to comment]

hahahaha...

sabaq2!!!

pali7x said... [Reply to comment]

you're wrong, albeit after years of freelancing,

customer are always is wrong.

nsdahlia said... [Reply to comment]

ntah siapa yg cipta the customer is always right... :P

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@RastaMat sabaq is always sabaq mat haha~!

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@pali7x agreed!

maCy said... [Reply to comment]

kalo manusia jadi lain macy pelik gk. hehe

Nur Hawa Mohd Zin said... [Reply to comment]

customer tu dah malu lah tu..dan kebiasaanya manusia susah nak ucap terima kasih, ucap maaf dan susah nak akui kesilapan sendiri...tak susah pun ucap dua atau satu patah perkataan...

terima kasih
maaf...

Bulan said... [Reply to comment]

manusia mmg mcm tue.salah sendiri malu menyorok.salah org?

RerameUngu said... [Reply to comment]

bese la tu..stended org kt. ego taknak mngaku salah..at least say 'sorry' ke kan.

najihah sahami said... [Reply to comment]

mintak maaf lagi pendek. dua patah perkataan. kalau rasa nak pendek lagi, just say sorry. haha. kalau dh ego tinggi, maki orang. ciss.. bnci. patient pun ramai yang macam ni.

Andrik McVean said... [Reply to comment]

hi there, i have just followed your blog..i hope you can follow me back..u have a nice blog here..
i will be waiting for you on my blog...see u there..cheers

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Bulan salah orang tu lah yg dia nak cari,

jemarioren said... [Reply to comment]

"Tapi kadang-kadang statement ni buat aku rasa macam orang bangang pun ada".

suke ayat ni. betul ape

SpaQue said... [Reply to comment]

bro, bloeh tuju lagu?? hehehe..

aku ade wat sket perubahan pd statement "Customer is Always Right"
Manusia xde yg sempurna..How come leh btul slalu?? ye dak..

So pasni gunakan frasa Que "Customer Has The Right" sbb pengguna ada hak.. ok x cdgn ni?


Entri bes kat sini Jadual Kejohanan Copa America Argentina Julai 2011 | Live @ Astro Supersport

KRL kaprileader said... [Reply to comment]

haha.. minyak kelapa pon boleh la letak! hahha

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog