Home » Allah knows what is best for us.

Allah knows what is best for us.

June 21, 2012

Alhamdulillah.. beban untuk this semester bakal berakhir. seriously macam-macam benda yang dah terjadi. even aku tak expect sangat pun untuk semua ni berlaku. but well, jalan cerita dari Allah, mana boleh dipertikaikan. samaada kau sanggup jadi pelakonNya atau sekadar menjadi penonton yang suka memanipulasikan sesuatu keadaan.. wallahualam..

Sangat stress untuk semester kali ni. belum masuk final semester lagi. kalau difikirkan balik, banyak kejadian yang terjadi bukan dengan kerelaan aku sendiri. dan aku tak pernah 'plan' untuk jadi seperti itu dan seperti ini. ini semua ketentuan Illahi, and yes, Allah knows what is best for us. so selayaknya seseorang manusia itu harus menerima dengan hati yang terbuka dan ikhlas dalam mengerjakannya.

Remember this valuable quote :

"Manusia hanya merancang, tapi Allah yang menentukan segalanya.."

Tak semuanya dirancang akan berjaya diakhirnya. dan begitulah sebaliknya. kita sendiri tidak akan menjangka apa yang akan berlaku seterusnya. teruskanlah kehidupan. dan didalam setiap kehidupan itu, pasti ada turun dan naiknya, masam dan manisnya. ambil semua itu, jadikan sebagai pengajaran dan sebagai alat bantuan untuk meneruskan kehidupan.

Setiap kejadian yang berlaku, ada hikmahnya tersendiri. cuma manusia yang tidak pandai untuk menilai setiap hikmah yang muncul selepas setiap kejadian yang berlaku. wallahualam bissawab..

Assalamualaikum.


1 komen bernas:

cik taqie said... [Reply to comment]

Allah tak bagi apa yg kita mahu tapi Dia bg apa yg kita perlu. just have a little faith. :)

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog