Home » , , » Jom naik Genting!

Jom naik Genting!

April 24, 2011

Assalamualaikum...

Tolong! tolong! ada orang nak katok kaki saya sebab naik Genting Highland ;p

Memang patut kena katokla sebab Genting Highland tu kan tinggi, sah-sahla laluan untuk ke Genting Higland tu bahaya. dengan kecuraman jalan yang tinggi, selekoh jalan yang tajam. perghhh! agak mencabar juga kalau naik dengan kereta cabok. tapi aku tengok, banyak je kereta cabok yang berkuasa rendah main redah je kat situ. siap drift lagi. ada yang berangan-angan nak jadi macam Micheal Schumacher, Ken Block(professional rally racer), etc. tak kurang jugak dengan aku haha.

Dulu aku selalu sangat naik enting. bila bosan atau stress je, call member, deal itu deal ini, then kitorang naik. Peringatan kat sini, aku naik genting bukan nak pergi berjudi ke, sekodeng orang ke, menginap kat hotel ke.. tapi naik untuk suka-suka menikmati udara sejuk. almaklumlah, malaysia ni udara dia tak berapa nak sejuk sangat. nak pergi London, duit xde. genting jela yang ada, murah pun murah. tak sampai RM50, da leh sampai sana.

Bila dah sampai ke puncak@tanah tinggi, memang syok! kau cakap sikit, asap keluar dari mulut. perghh! jakun gila! haha. nak aku buat perbandingan lagi ke? yela, kalau duduk kat kawasan rendah, ada je orang bercakap keluar asap dari mulut. tapi itu kena guna device dia tersendiri, rokok. tapi bila dah kat genting, freehand je, mulut dah boleh berasap. clean air plak tuh. kesihatan pun terjaga. oit kawan-kawan sepergentinganku, bila nak quit smoking?

Tapi, suhu dan cuaca kat genting dah tak macam dulu. makin panas je aku rasa. aku terasa weh. sekarang ni bila pakai sweater kat genting pun boleh berpeluh. baik telanjang bogel je, tak payah pakai apa-apa. ni semua sebab manusia jugak. kalau tak, takdenya dunia nak sibuk-sibuk lancarkan earth hour, hari tanpa plastik, hari tanpa itu ini.. kan dah membazir. bila dah terhantuk baru nak tergadah.. tapi xpe, manusia kan sering melakukan kesilapan.

Psst~! jom naik genting! tapi aku tak nak naik dengan bas. fobia dengar bas tergolek dok kat kawasan genting tu...

14 komen bernas:

Cik Eka said... [Reply to comment]

SONOK AN PI GENTING BILA CAKAP ASAP KUO KAT MULUT..HAHAHAHA...ASYIK NAK CAKAP JER KOJE..HAHAHA

Rozuan Ismail said... [Reply to comment]

tak pernah lagi pergi genting..teringin gak nak pergi.huhu.. wah!cakap mulut berasap macam kat oversea la kan..huhu..nasib baik tak de salji..hehe

ahfat said... [Reply to comment]

haha. naik keta punyalah payah nak cari pickup ;D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@ahfat haha taw xpe.. sek dok men gear 2 3 je zzz

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to comment]

sonoknyer...lama dah sis tak gi genting.msh perlu pki sweeter lg ye?hehe.lum lah thp panas lg klu camtu.kota keriangan tuk keluarga.sis suka

suffer8zine said... [Reply to comment]

fuhhh nak naik sana kalau kete x power baik x ya, heheh :P

Terkini : Tutorial Lajukan Buffering Menonton Video Secara Online

padin said... [Reply to comment]

jom ke Genting, aku pi dulu dengan bas je ekekee
yang paling best main space sjot n cork screw keh3 jom main, Fiq!!

apik pehe said... [Reply to comment]

jom fiq..hehehe..
tapi keno tunggu apik habis exam dulu lah..hahaha

eRza farEeha said... [Reply to comment]

demand noo xmau nek bas..haha

Bulan said... [Reply to comment]

selalu tgk cite korea je asap leh kuar ikut mulot.nie p genting pn da leh kuar asap ikut mulot ek?cancel la p korea.p genting suda =p

Nur Hawa Mohd Zin said... [Reply to comment]

best g genting....awe pergi hari tu ada meeting ofis..meeting sekejap tapi jalan2 banyak..hehe

fathiah said... [Reply to comment]

aku x penah lg ke genting... takot pun ade nk p sane... huhu

Misz Muffin said... [Reply to comment]

wahh best nye pegi gnting.. trigin nk pegi.. xpnah smpy lg..

Cikbelog said... [Reply to comment]

kali pertama dan terakhir naik genting masa tingkatan 3 dolu2.hahhahaha

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog