Home » , » Akak ingat akak bagus sangat?

Akak ingat akak bagus sangat?

April 21, 2011

Assalamualaikum...

Di satu petang yang tak berapa nak damai...

Mana nombor!? mana slip pembayaran!?

Err, akak.. saya... err...

Akak, tak boleh cakap elok-elok eh? akak ingat akak bagus sangat arah-arah orang macam tu? fuiyooo saya respek akakla kalau akak ingat macam tu. saya sendiri pun tak berani nak anggap yang saya ni BAGUS sangat macam akak. tau ler yang saya ni muda dari akak, hotmat tetap hormat, tapi adab tu perlu dijaga kak, even dalam bad mood pun, just behave yourself.

Ni lagi satu, akak, senyum itu satu sedekah. kalau tak nak senyum pun xpe. just buat kerja tu elok-elok. janganla masam muka dengan customer. customer ni punyala senyum lebar untuk tarik perhatian akak, tapi akak buat dono je. pastu nak buat muka ketat plak. haishh.. lainla kalau muka akak tu cute tanpa senyuman, saya pun tak kisah. asalkan sedap mata memandang.

Ape, akak ingat customer ni anak patung ke? kita ni sesama manusia, kenalah berkelakuan sebagai manusia. bukan sebagai robot ataupun anak patung ataupun binatang. eh, binatang pun ada perasaan rasanya. lagi berperasaan daripada manusia yang bertopengkan robot. akak kena fikir macam tu, barulah boleh naik gaji atau pangkat.

Lagi satu, perasaan orang lain, akak kena fikirkan sekali. jangan ingat yang akak seorang je ada hati dan perasaan dalam dunia ni. macam mana diri sendiri nak maju kalau hati orang lain akak tak jaga? sorry akak sebab saya termengumpat akak dalam blog ni. apa boleh buat, nak tegur depan-depan takut dikatanya kurang ajar. lagipun readers tak kenal akak siapa pun.

Tapi alhamdulillah akak dapat selesaikan masalah saya, walaupun dengan muka yang ketat dan masam. saya puji akak. sebab ada sesetengah orang tu, bila bad mood je, terus tak boleh nak selesaikan sesuatu masalah. saya tetap akan senyum depan akak kalau kita ditakdirkan akan berurusan sekali lagi. sebab tanpa akak, saya akan bermasalah.

Saya tak marah akak pun sebenarnya, cuma terkilan sedikit je. cuma satu yang saya minta, tolong senyum dalam apa jua keadaan sekalipun. senyum itukan satu sedekah yang dijanjikan pahala olehNya. dan senyum itu membuatkan kita nampak muda selalu :)

Psst~! tak payahlah nak memanjang2kan sesuatu masalah tu sehingga melarat. kita semua punya akal yang lagi cerdik daripada binatang. so pandai-pandailah gunakannya. jangan simpan sampai berkarat.

Psst2~! biodata akak sebenar terpaksa dirahsiakan kerana aku sendiri pun tak kenal akak tu heee. :)

28 komen bernas:

Syat0za Zai said... [Reply to comment]

err, x mintak no anak pompuan akak tu ke? xD

najihah sahami said... [Reply to comment]

haha..akak2..kan dh cakap kalau nama customer tu Afiq Bukhari sila jangan cari pasal..adehh...

sabar yea fiq...nasib baik afiq sabar lagi. tak de nak sound2 akak tu. kalau x mau kena hempuk file atas kepala..ahahhhahaa

iliwoot said... [Reply to comment]

Afiq, akak tu ngah PMS! ;)

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@iliwoot
PMS tu ape? ;p

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@najihah sahami
kalau kena hempuk ngn file tu, redha jela :)

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Syat0za Zai
xperasan la plak yg akak tu pakai tag tertulis 'saya ada anak perempuan' ;p

RastaMat said... [Reply to comment]

hahahha...

patotnye maki je laju2..

puas hati...

diana said... [Reply to comment]

buat kerja tak ikhlas gitu la..
lepas tu merungut gaji tiap2 bulan tak cukup..
mana nak cukup kalau kerja sendiri pun tak suka buat..

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@RastaMat
haha wa xsampai lagi ke tahap camtu, still punya sifat prikemanusiaan :D

Pendekar Berkuda said... [Reply to comment]

PMS tu sakit orang perempuan ler afiq oii... hahahah...

sakit yang datang bulan2 cenggitu...

hahaha....

tapi memang takleh cari pasal ngan afiq nih... kaki sound..hahaha...

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Pendekar Berkuda
hahaha aq saje tnyla weh, saje nk break the ice ;p

HAZWAN17 said... [Reply to comment]

sabar la bro...
maybe akak tu ada masalah kot
tu yang emo jerk hehe

eRza farEeha said... [Reply to comment]

atok ckp depan2 ng akk tu ke??hehe

Cahaya Kehidupan said... [Reply to comment]

owh,marah betul afiq,sabo na..tape2 kekadang manusia ni emo sikit...hehe

Miss Yaty said... [Reply to comment]

grr garangnye...haha

safra said... [Reply to comment]

huhu.. bleh x nak sound org gitu.. kak safra penah buat (xtahan sangat.. hehehhe!!!!)

Miss Yaty said... [Reply to comment]

grrr garang nye afiq..hik3

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@safra
hehe sorry kak kalau terasa. bukan ape, kita dtg cara elok, tapi tibe2 dilayan cara x elok huuu

pali7x said... [Reply to comment]

hahaha. marah betul ko.

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@pali7x
aq xmarah sgt der, just kuciwa dgn layanan dia ja haha

izyan dzuL said... [Reply to comment]

wahhh...giler kerek akak 2 wehhh!adoi...die pnt la 2...positive thinking je laaa...hahha... btw miss roslina kim salam..die kate ko cuti ni die nk wat bisness balik ngn ko..hehhe..

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@izyan dzuL
arghh aq da abeh positive thinking da tu, penat giler dok senyum depan de haha

waalaikumussalam, cakap kat de tara hal punya. sedia menerima tempahan heee

CikBulat said... [Reply to comment]

wahhh ! kemain ko hangin. hahaha !! lama tak datang sini, ko pon lama tak menegur2 aku dah T__T

MAiCHER said... [Reply to comment]

ho yeahh..
setuju sangat ngan entry camneh.
please la. nak nak ngan penjual.
dah la nak menjual.
tapi layan macam kita nak mencuri kedai dia.
oh kemon la..

jaysya said... [Reply to comment]

aishhh tula akak,lenkali senyum,lainla kalau muka akak tu cute tanpa senyuman mcm saye ni, afiq bukhari pun tak kisah.agagaga chillax ye!

Nonie said... [Reply to comment]

customer is right!!!hahahaha


akak tu ade msalah kot tme tu....

Miss Bluepinkiey said... [Reply to comment]

sabar je la fiq...hahahha...:P

suehaina said... [Reply to comment]

deadly agree!

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog