Home » , » Malaysia Earth Hour 2011

Malaysia Earth Hour 2011

March 26, 2011

Assalamualaikum...

Yop, ini malam, malam Earth Hour.. mohle kite tutup semua benda yang boleh ditutup.. kalau boleh, tutup line internet.. kalau tutup benda tu, confirm semua benda kita boleh tutup.. sebab internet sekarang kan macam dadah.. addicted kot.. xde internet, semua(tak semua) macam cacing kepanasan nanti hehe. just kidding..


Apa salahnya kita support kempen earth hour ni kan. tak silap aku, 128 negara will join this campaign.. meriah tu.. macam sambut raya plak.. tapi memang bagus pun kempen ni. atleast dapat memberi bumi sedikit ruang untuk 'bernafas dan berehat'.. bumi ni sebenarnya dah penat melayan karenah kita a.k.a manusia yang begitu rakus mengejar kekayaan yang tak kemana.. sejam itu pun dah kira cukup bermakna bagi bumi.

Tapi ada sesetengah orang complain yang kempen earth hour mendatangkan keburukan. keburukan dari segi keselamatan. kalau dah bergelap, penjenayah senang nak beraksi(biadap sungguh wahai insan yang bergelar penjenayah). so terpulang kepada individu macam mana nak support this campaign. mungkin tutup lampu, tapi pasang lilin ke.. support jugak kan.. tapi jangan lupa dengan keselamatan diri sendiri dan keluarga. beringat sekali.

Psst~! jangan lupa tutup lampu, start pukul 830 sampai 930 malam k..

15 komen bernas:

Wafiy Suzly said... [Reply to comment]

er, fikir dulu nak tutup ke tak..

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Wafiy Suzly
tutup je.. tapi security kat rumah tu, alarm ke, bukak je.. keselamatan first, kempen kedua.. ok? :)

zuhanismohamed said... [Reply to comment]

nak tutup tp tengok dl ada org lain x kat rumah..kalo sorang2 takut jgk nak ttp..he he

Akid azami said... [Reply to comment]

dia sebenarnya, tnb tutup atau kita yang tutup sendiri? Adeh..

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Akid azami
aik, kita la yg kena tutup sendiri hehe..

SpaQue said... [Reply to comment]

i support smpy akhir hayat

Entri bes kat sini Earth Hour Dan Penjimatan Tenaga | Simbolik?? Impak??

Dark Chocolate said... [Reply to comment]

hehe. tgk ar dulu. nk support, tp kot2 lupe ke nk tutup nanti. ane tau kan..:P

SheNn said... [Reply to comment]

support EARTH HOUR !! :))

Bulan said... [Reply to comment]

support!!

kalo sejam leh la i tdo jap.huhuhu

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Bulan
tido sokmo u nih haha

ika puk puk said... [Reply to comment]

kempen yg sgt2 bagus :)

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Dark Chocolate
kena letak dalam organizer nih :D

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@SheNn
YEAH!!! :D

eRza farEeha said... [Reply to comment]

ATOK...jgn lupe ttp lampu..(pesan balik)...hee

cik lola said... [Reply to comment]

mmg earth hour sb xder letrik

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog