Home » » Aku tetap setia kepadamu

Aku tetap setia kepadamu

March 21, 2011

Assalamualaikum...

Dulu aku ada kekasih sehidup semati.. bercinta bagai nak rak, setia sampai ke penghujungnya.. hujung? ahaaa da clash da la tu.. tapi aku tetap setia. 'lelaki memang setia kan?' statement berani mati ni.. confirm sat lagi aku kena boh dengan wanita-wanita yang tak suka dengan statement ni.. tapi kalau aku cakap 'wanita memang setia kan?' macam mana plak.. vice versa la jawabnya..

Bukan pasal cinta yang aku nak ketengahkan kali ni.. tapi pasal pengiklan di blog aku.. dari awal aku menubuhkan blog afiqbukhari.com sampailah sekarang, aku tak pernah menduakan pengiklan aku.. memang dialah dari awal sampailah ke akhirnya. memang tak terniat langsung nak menduakan atau meninggalkannya.. oh nuffnang ku..

Aku tengok sekarang, ramai rakan-rakan blogger bertukar ke pengiklan yang lain. ada kemajuan di situ.. kalau bertukar, maknanya blog semakin hebat. tak pun meraka sekadar mencuba benda yang baru. tak salah pun. hak peribadi masing-masing. selesa itu perlu bila melakukan sesuatu. kalau dah tak selesa dengan yang lama, tukar yang baru.

Aku nak ucapkan tahniah dengan prestasi rakan-rakan blogger yang semakin cemerlang. berani mencuba sesuatu yang baru.. tapi aku still di takuk yang lama.. still dengan nuffnang, setia dengan nuffnang. biarlah earning seciput mana pun, asalkan afiqbukhari.com dipenuhi dengan iklan-iklan dari nuffnang. aku suka tengok iklan bermain-main didalam afiqbukhari.com. nampak macam hidup dan berseri.

Buat blogger yang masih baru dan mahu berjinak dengan nuffnang, sabar itu perlu. duit bukan datang bergolek terus kepada kita, tetapi kita yang kena kejar. kejar yang macam mana? bergantung kepada usaha kita sendiri. kalau rajin dan yakin, berbaloi-baloilah nanti ganjarannya. tapi kalau goyang kaki shj, duit pun turut sama bergoyang kaki. nampak? sabarrrr!

Psst~! walaupun satu sen, tetap bernilai. kalau dah kumpul sejuta sen, tak sejuta? tak paham betui aku(pinjam ayat leman sat)

Meh baca kisah sedih aku dengan google adsense kat sini.

17 komen bernas:

najihah sahami said... [Reply to comment]

hoho...mish pun cuba nak setia ni afiq...tp dalam setia tu sakit jugak laa..sebab nuff asyik buat hal je skang ni. jauh berubah,sedih..:(

hahhaa

eRza farEeha said... [Reply to comment]

wahh..igt tgh bercinta td!

suffer8zine said... [Reply to comment]

jujur aku ckp, cek aku pernah kene tarik balik lebih 5x, tapi untuk blog ini rasanya biar la aku stay dulu dengan nuffnang, hehhe blog lain ada :P

Terkini : Gambar Supermoon Diseluruh Dunia

apik pehe said... [Reply to comment]

hehehe...btol tu..same la cam apik..malas nk tukar ke iklan len..

Rainbow said... [Reply to comment]

ingtkan awek kesayangan ..upernyer nuffnung awek pujaan rmai ni ahhaha...

darkbatman said... [Reply to comment]

wahahaa.. same la kite.. setia pd yg satu.

Bulan said... [Reply to comment]

ehem ehem..u setia i pn nak setia la ngan nuff tue.huhu

saYuri said... [Reply to comment]

actually tatau pape p0n psl nuffnang..ahahaha..blogging p0n jarg2..ayarkk

Solihin Zubir said... [Reply to comment]

nuffnang? err.. psg skadar penghias blog sja sbnrnya.. hehe..

*47!k@# said... [Reply to comment]

arghhh..geramnye bace..nah amek ni.. http://snasatieka.blogspot.com/2011/03/segmen-sape-lagi-setialaki-ke-pompan.html

Zyash said... [Reply to comment]

me tu.....

pali7x said... [Reply to comment]

jibik siot. haha

Faizal Fredley said... [Reply to comment]

arghh..aku x leh setia ngn nuff...

Miss Yaty said... [Reply to comment]

yaty setia lagi kat nuff..hihi ;P

sop said... [Reply to comment]

Apa salahnya mencuba sesuatu yg baru. Mana tahu lebih baik?
Nuff sgt perlahan earning sejak iklan per deal

padin said... [Reply to comment]

ahah aku pon sama Afiq, masih setia dengan nuff hahaa
tu la pasal tengok ramai yang dah bergerak maju,
aku masih di takuk lama, keh3

missSenget said... [Reply to comment]

ingat entry jiwang2 tadi..keh3..

da lama xdapat BE.. x__x

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog