Home » , , , , » Terjah Blog Dia! - aku cuma nak membebel..

Terjah Blog Dia! - aku cuma nak membebel..

May 5, 2011

Assalamualaikum...

Dah lama aku tak review blog orang plus sebenarnya aku tak reti sangat nak membuat penilaian. almaklumlah, kekangan masa yang terlalu kekang. so kali ni aku nak review blog salah seorang blogger yang memang suka review blog aku tanpa izin hehe.

Sebenarnya aku tak tetapkan apa-apa syarat pun untuk review blog blogger lain. bila timbul mood nak review, aku akan review. tak kisahlah blog siapa pun, yang penting aku review. orang kata, tak pun 'orang lamo' kata, dengan cara review ni, trafik dua hala akan terhasil. so 2-2 pihak akan untung. gimana ya? rasa-rasanya encik google boleh membantu.

Ok, kat bawah ni adalah apa yang direview oleh blogger ini kepada blog aku,

Template simple, cantik, rapi, kemas, sejuk mata memandang, menatang2 kat sidebar tersusun rapi. Memang tak berserabutlah kepala kau yang sedia berserabut tu bila masuk ke blog ni! Entri? Bagi aku dia ni bijak ah gabungkan info, mesej-mesej tersirat dalam entri-entri dia walaupun entri personal. Bijak kan? Hebat kan? Komen pun berduyun situ, nak kata apa lagi? Cuma brader ni jarang update sikit sekarang ni. Kalau tak.. pergh!!
Aku balas: aku memang tak suka blog yang serabut, nanti pemikiran dan penglihatan aku akan bertambah serabut. just nak bagi tips dan nasihat sikit, sebelum publish blog, pastikan mata kita tak sakit bila tengok blog kita sendiri. :)

Owner dia pun sangat friendly. Nice! Oh mana-mana blogger perempuan kalau kau single, boleh try usha brader ni k. Single lagi dia ni aku rasa. Hahah!
Aku balas: friendly sangat eh aku ni? pandai-pandailah kamu semua menilai saya yer. sekarang ni memang tak banyak masa nak update blog. so tak nampak sangat friendly nye kot. siapa-siapa yang pernah mengenali Afiq Bukhari, sila pertahankan saya yer hee.tang single tu, no komen ;p

Itu je yang dibebelkan oleh blogger ini. so tunggu apa lagi, silalah terjah sekarang kalau nak kenal dengan dia. rasa-rasanya, 'single' jugak! hee.

Bagi aku plak, blog dia pun kemas, dan tersusun rapi. loading page agak laju sebab tak banyak aksesori-aksesori yang memberatkan sesebuah blog seperti autoplay music player@video, falling flower, falling snow, etc..  tapi sebenarnya bergantung kepada kelajuan internet masing-masing. kalau laju, lajulah blog tu akan terbukak.

Blogger ini sebenarnya friendly jugak. tak pernah kenal erti putus asa. suka bertanya sesuatu yang akan memajukan diri dan blog. kalau tak, takkan la aku boleh cakap yang blog dia pun laju hehe. anyway, thnks a lot to blogger ini sebab suka menolong aku menaikkan trafik :)

Psst~! tapikan, ada 'orang' cakap blog saya beratla... apa pendapat anda semua?

12 komen bernas:

ZWAN SABRI said... [Reply to comment]

Aiseyh, dapat pujian yang melambung lambung nampak.. HAHA


MySuaraBlog: Bulu Kening : Berfungsikah?

Cahaya Kehidupan said... [Reply to comment]

afiq bukhari seorang yang suka tolong orang*tak boleh lupa pertolongan kamu adik beradik..=]..hehe,peace...mana zaer???rindulah nak borak2 cam dulu.cuma dapat sapa anish je,itu pun sekali sekala....huhu

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@Cahaya Kehidupan hehe tq.. zaer skng tgh sibuk nk habehkan last sem dia. tu yg jarg nmpak. afiq pun sibuk nk jawab final exam huhu

akid azami said... [Reply to comment]

Keh keh.. Afiq!! Ko memang frendly la fiq. Aku refer pada mula2 aku berblogging dlu. Kang aku banyak tanya ko itu ini semua. Ingat lagi tak? Lagi 1 ko rajin balas komen. Frendly la tu! :D

Blog kau tak berat pun. Melainkan kalau bb aku ni bandwith dia dah habisla. Hahah

btw aku dah tuka domain fiq. Bukan tulang berapi lagi. Eh banyak pulak songeh aku ni. Keh keh..

Thanks untuk entri ni :D

apik pehe said... [Reply to comment]

aihhh..dok berat pon fiq...okey jah ni apik bukok..hehhee...

meh apik nk komen gak..
blogger ni la yg selalu tolong apik,bersma adik dia si zaer..hehehehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Reply to comment]

hehe..blog afiq tak la berat.wahh pas ni ramai la cuba2 ngorat afiq ye?

AiDa AzRyN said... [Reply to comment]

blog berat?xde la,blog ni ok je haa.. ^^

AiDa AzRyN said... [Reply to comment]

blog berat?xde la biasa je haaa. xde la berat sangat pun.

najihah sahami said... [Reply to comment]

cewwah!!afiq mmg frenly habis pun. sebab tu ada kisah cinta dan gosip cinta afiq ngn blogger. tettt..hahahaha...

btw, tmplate afiq 3 beradik mmg xlayak dipertikaikan kekemasan nya.....!sebab mmg kemas dan tersusun.

Cahaya Kehidupan said... [Reply to comment]

owh yeke,good luck for both of you,cahaya doakan semoga dipermudahkan untuk jawab soklan...amin,nanti dah hbis,masing2 tgur la ye,jangan diam je..huhu

sarah mohamad said... [Reply to comment]

saya rasa blog ni tak berat pun. saya guna bb pun okay je. loading page laju jugak. :)

anGah said... [Reply to comment]

cuma nak cakap wowww dasyattt :)

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog