Home » » 5 Fakta Menarik Ketika Di Dalam Kelas

5 Fakta Menarik Ketika Di Dalam Kelas

June 5, 2010

Assalamu'alaikum.
kali ni entry Hari Baru berkisarkan tentang 5 fakta unik yg pernah berlaku dalam kelas sewaktu sesi pembelajaran. xkirala semasa sekolah rendah, menengah, kolej atau universiti. hehe

Berdengkur
Eherm herm..ade sapa2 yg berani nak mengaku pernah tido dalam kelas? tipulah kalau sekali pun xpernah. maybe ade sesetengah pelajar yg betul2 nk berjaya xpernah tido dalam kelas. n sesetengah lagi suam2 kuku je ketika belajar. tabiat ni selalu berlaku ketika guru mengajar subjek@topik yg membosankan. yes! aq xtipu. bila topik tu mula diajar, korg tgkla muka2 yg pemaleh ni me'layu(bukan Melayu ye).tunggu dalam 5minit lagi. 'line clear' mulala ada yg yg berzikir ke kiri ke kanan, kejap ada yg terhangguk2 tanda faham(ntah apa yg faham xtawla), ada yg bernafas macam xcukup oksigen, macam2la. aq pun pernah jugak macam tu, tapi xselalu. ;) punca jadi camtu satu je. tido lewat! haha xsahla kan sebagai seorang pelajar xtido lewat. lagi2 yg dok asrama, rumah sewa. kn? macam2 aktiviti ada. hehe aq taw la.


Merenung Masa Depan
Yang ni lagi 1 tabiat yg paling aq suka nak tengok,tergelak sorang2 aq bila benda ni berlaku. cikgu sibuk2 mengajar kat depan, kite merenung masa depan. kalau betul masa depan tu ok lah. ni yg aq nak maksudkan 'mengelamun'. kalah PM beb de punya merenung tu. kalau ada patung sebelah, mmg korg xakan perasan. keras kekung macam patung.kadang2 tu senyum sorang2. dasat tu weh! dorang ni kalau korang panggil, jangan harapla nk dilayannya. da jauh sangat da tu. elok baling dengan kurusi meja baru nak sedar. haha

Melukis
Melukis ye hehe. bukan dalam kelas art je, dalam kelas biasa pun melukis. kertas lukisannya adalah meja, buku teks, atas pemadam. even atas kalkulator pun jadik! conteng adalah nama sebenar. korg mesti pernah alami sendiri kn. kalau dulu masa sekolah rendah & menengah, kerusi meja kita da ditetapkan. so org lain xle kacau. bile da start masuk universiti atau kolej, pameran seni merata2. korg nk lukisan ape? kartun? seni lukis bebas? rumus? senang sgt nk jumpa atas meja tu. kadang2 lukisan tu boleh menghilangkan rasa ngantuk dalam kelas. kalau ada lukisan yg xsiap, korang sambungla sampai siap. hehe just kidding korang pernah main tic tac toe x? ala, permainan yg ada huruf X dengan O tu. mejala sebagai boardnya. ;)

Bersukan
Aik? dalam kelas pun boleh bersukan ke? itula korang xtaw. sukan yg paling popular dalam kelas ialah sukan meregangkan otot tangan dan kaki. bagi yg xboleh duduk diam, atau erti kata lainnya hyperaktif, dorangla pelopor sukan ni. cara2 bersukan dorang unik. mengacau kawan xtentu pasal. cuit kawan sebelah, "cucuk pinggang dia"! yg ni teramatla bahaya bagi yg melatah. siap melompat lagi kalau yg kuat melatah tu.huru hara kelas dibuatnya. aksi2 lain macam tendang kerusi kawan depan sampai terjatuh(kasar sangat dah ni), stepler baju kawan, conteng baju kawan senyap2..etc


Mencari Jodoh
Yang ni paling best. tapi biasanya awal2 persekolahan atau semester je kerap berlaku. pantang ada perempuan cantik dalam kelas,lalu depan kelas, pewwwit! bila cikgu tengah menulis kat depan, kat belakang mulala perang salji. gumpalan2 kertas bertaburan sana sini. xpun bermulala transaksi2 secara senyap, "psstt! tolong pass surat ni kat budak tu." niatnya satu je. nak menarik perhatian si cantik. mana yg xdapat tu, senyap sampai habis kelas.


hehe semua bebelan aq di atas berdasarkan kisah sebenar. cuma watak dalam cerita tidak ditampilkan atas dasar privacy. harap korang semua terhibur. ;)

12 komen bernas:

farid said... [Reply to comment]

dalam kelas pun nak cari jodoh...

GombakMali said... [Reply to comment]

bermain bingo~!! ak igt lagi dlm klas MAF.. hahahaha

akuvision said... [Reply to comment]

tang cari jodoh ramai gak yang sampai jinjang pelamin

Psychaoez said... [Reply to comment]

@akuvision

btul tu..tapi setelah beberapa kali clash la..xsemua yg dapat bertahan. :)

Aidi-Safuan said... [Reply to comment]

hahaha... nombor 1 ngan nombor 5 je tak pernah buat! :)

LaNuNsepet said... [Reply to comment]

he3.. lanun dalam kelas suka berangan...
tu study teruk tu.. hu3

Shuk said... [Reply to comment]

kalau de pun, rasenye cuma berangan je kot kdg2 dlm kelas zmn dlu~

nur 'afifah :) said... [Reply to comment]

heheh...
mncari jdoh.??
woow.!! :P

AesyaZealous said... [Reply to comment]

haha macam2

zikeryhassan said... [Reply to comment]

semua penah buat, kecuali no 5.

alevate said... [Reply to comment]

hahha..sy pun pernah mengalami ni..wakakka

SyaNa_SaN said... [Reply to comment]

hahahah.. fakta yang betul lagi benar!

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog