Home » , , » Google Translator-Membosankan!

Google Translator-Membosankan!

June 8, 2010


grrr! tiap2 kali nak bukak blog Hari Baru atau blog korang, mesti tersembul keluar google translator. ada yg offer translate ke bahasa melayu disebabkan blog dalam bahasa indonesia? what? how they know it? sebelum2 ni aq bersabar jela pasal malas nak cari solution. now da xtahan sangat, baru la mencari huhu before that, masalah ni hanya ada pada browser Google Chrome shj. sorry to Google sebab widget korang ni menyusahkan sesetengah pengguna. tapi aq still pengguna setia Chrome nih ;)

cari punya cari, selamat jumpa jalan penyelesaiannya. opss! sebelum tu, pada sapa2 yg still xdapat nak catch-up lagi apa yg aq maksudkan, ni ha de google translator tu.

bagi aq, benda ni betul2 menyusahkan tiap2 kali aq nk berblogwalking kalau surf internet menggunakan google Chrome.sebab de automatik keluar kalau kita x setting betul2. aq xsuka yg tuh! so untuk disablekan function tu, follow arahan ni.

  1. Cari ikon ni sebelah kanan atas,
  2. Bila da klik ikon tu, cari 'option' plak,
  3. Pilih tab 'Under the Hood',
  4. Scroll ke bawah sedikit sampai jumpa perkataan 'Offer to translate page that aren't in a language I read',
  5. Tick(atau Untick) kotak tu dan klik 'Close'.
siap! lega aq bila benda ni da x keluar langsung. annoying betul. sekian.

16 komen bernas:

Zack Zaifull said... [Reply to comment]

aku pun tak suka tengok benda tu
mencacatkan jer

Psychaoez said... [Reply to comment]

say NO to it! ;)

liyana aziz said... [Reply to comment]

tq.. dah buat dah..

Psychaoez said... [Reply to comment]

ur welcome liyana :)

kaizen shinobi said... [Reply to comment]

uish... terbaek.... hehehe memang lengkap disitu.. nice2.. ahaks~

::dAuZsHaNLeY:: said... [Reply to comment]

thanks bro!
da xsakit mata dah pasni..

Psychaoez said... [Reply to comment]

haha ni geram nye pasal ;p

masturah idrus said... [Reply to comment]

jgn marah2.. hehe.. mungkin ia satu bentuk kemudahan bagi sesetengah orang.. ade sebab kan sesuatu perkara terjadi.. sabar yee...

Psychaoez said... [Reply to comment]

hehe marah tu xla,cuma lame2 jadi geram..tapi still guna lagi chrome..i love u la chrome ;)

Afeeqa said... [Reply to comment]

translator nie beguna jugak kadang2. lagi2 bila tgk page korean people. hehe.

tapiiii, annoying tetap ado. :P
thx for sharing this tips ya.

Psychaoez said... [Reply to comment]

hehe ur welcome afeeqa..yup still berguna pd sesape yg nk gunakannya..but pd y xsuke mcm kite2 nih?hehehe pkla sendiri ;)

gooseberries said... [Reply to comment]

owh thank sgt2..sbb baru je guna google chrome nie.bnda tue mmg menyakitkan mata jek..hee =))pastu xtwu nak buang lak bnda alah tue..heheh

Psychaoez said... [Reply to comment]

@gooseberries hehe ur welcome.sharing is caring ;)

Skype Crew said... [Reply to comment]

thanx bro..ak pn da xske gk bendalah tu...

thanx 4 sharing bro...

http://skypecrews.blogspot.com/

Psychaoez said... [Reply to comment]

@skypecrew ur welcome ;)

Hasrol Nizam said... [Reply to comment]

mcm tu ke..ok, dah tau..

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog