Home » , , , » Dimas Dimas Dimasss BBC

Dimas Dimas Dimasss BBC

June 24, 2010

kalau ada yg terlampau fanatik sangat mesti taw BBC ni alias untuk apa kan. bagi yg xtaw, dorang mungkin ingat yg BBC ni BBC News, berita dunia. haaa, tetttt! yg aq nak maksudkan BBC kat sini ialah Sinetron Benci Bilang Cinta dari Indonesia. hehe sori guys. aq xlayan cerita nih. tapi disebabkan mak, adik dan sepupu aq dok melayan cerita ni tiap2 hari, aq terpaksa buat 1 entry khas untuk dorang. haha

cerita nih leh dikatakan tengah 'molotop' gak la sekarang. kan? hehe yeee aq taw. molotop giler kot. sampai ada yg upload dalam Youtube dari episod 1 sampai ke berapa ratus tah. dulu, mak aq hanya guna youtube untuk layan masakan je. sekarang bukak youtube pasal nak tengok cite BBC ni. ekeke sempoila umi. pengaruh FEFEY ngn SALUUNNN la nih. aq just layan lagu tema cerita ni je, jangannn, benci bilang cinta.... radja. ekeke ;p

Marshanda
contoh ek, sekarang tgh hujan. cerita tu plak ditayangkan kat Astro. bg sapa2 yg melanggan astro, paham2 jela apa akan terjadi bila hujan lebat kan. tiba2 keluar 'kotak kuning' kat screen. itu menunjukkan yg rancangan tergendala seketika. eh, bukan rancangan, tapi siaran tergendala(harap pihak astro buat sesuatu). bila da tergendala, penggemar2 BBC mengamuk wei! arghhh pasal tengah2 sedap layan BBC, leh plak stuck! haha sabar k. kat dalam youtube kan ada. ;p

mak aq yg balik kampung hari ni siap leh text sepupu aq soh kirim salam kat watak2 utama dalam BBC sebab kat kampung xdak astro. apa kes? ngeee~ kelakar betul mak aq nih. err sori weh para pembaca. aq xkutuk langsung cerita ni taw. just nak kongsi ragam2 keluarga terdekat aq yg suka menonton cerita ni jer. hehe lagi satu, dimas,dimas dimassss....

pe2 pun selamat melayan cerita nih sampai habis episod. kalau ketinggalan satu episode, search je dalam youtube, Benci Bilang Cinta. dorang just rakam dari tv jugak, style rakaman panggung wayang. haha sekian.

16 komen bernas:

iena.[banana] said... [Reply to comment]

suke BBC! kelakar! =p

keropok segera said... [Reply to comment]

aku pun kadang-kadang 'tertengok' juga cerita ni.
tapi aku memang x minat.BTW, aku dah follow, follow me back.he

Moots Harlow said... [Reply to comment]

benci bilang cinta? aku tak penah layan ~
hahaha follow twitter

.s.o.f.i.a. said... [Reply to comment]

kat motel aku tadak asterok so takleh layan.... tapi balik umah aku layan gak... he he....

impian cinta said... [Reply to comment]

suka! pkl 6.30 dah tercongok depan tb semata2 nak tengok cite nie.hee!

yuzie said... [Reply to comment]

suker3x citer ni...da rasa cam wida daaaa.. hahaha tp da 2 ari x sempat tgok balik keje lambatt huhuhuhu

Afiq said... [Reply to comment]

hehe penangan cite ni tersangatla kuat..kadang2 mak aq gelak sorang2 bile dok layan BBC nih..aq try nk join,tp xlleyla haha

c.i.k.a.m.i.e.a said... [Reply to comment]

seriously hillarious cter nie awal2.. okay, admit la yang pernah tgk cerita ni.. (rumah dapat siaran trus from indonesia)

Katak Gomok Sulie said... [Reply to comment]

hehe..aku pun pas blk keje layan citer ni..suker tgk marsyahda..cumil sungguh beliau....

anassuhada said... [Reply to comment]

suke cite ni.. best. cam cite korea. weee.

Nor ' Atikah bt NorBaki said... [Reply to comment]

hai...follow saya ek..
http://mynameika.blogspot.com/
k singgah2 la yee...

zahidah dihaz said... [Reply to comment]

walaupun terasa cerita tu macama ikut cerita korea, tapi still jugak layan...pengaruh adik la ni...^_^

red One_foren6 said... [Reply to comment]

xmnat crita indon..tp tertengok gak sbb mak aku dok tgk...

Amira Putri said... [Reply to comment]

bes gak... byk org terliur tgk dimasssss tu.. psal tu la, nk buat menantu la katekan.:D

PUPUT said... [Reply to comment]

hehehe...kelakar mak afiq..yg best nye smpai sggp tgk kat you tube...salute giler..hehe...tp citer mmg best..layan waktu ptg best...^_^

yid said... [Reply to comment]

mana nak cari cd bbc ni. aku n kakak aku jd kerja bagun pg g cari kat kota raya, my din N semua kedai cd x de...please siapa yang tahu tlg bg tau kat mana. aku siap suruh member yg ade kenalan kat indon tya cd bbc. tp susah nak cari sebab kat indon dah 2, 3 thn dah tayang

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog