Home » , » Not RM50 Baru Palsu?

Not RM50 Baru Palsu?

June 24, 2010

Assalamu'alaikum..

tadi adik aq tanya ada nampak x not RM50 dalam seluar dia. dia kata da masuk dalam mesin basuh. oit! mesin basuh dah berputar la. haha bila dah selesai membasuh, kitorang carila duit tu. selamat jumpa. tapi yg memusykilkan aq, duit tu palsu ke x? sepupu aq kata macam duit palsu pasal lembik sgt bila da kena air. eh,memang kertas akan lembikla kan kalau da kena air. tapi kertas not RM50 ni sama x dengan kertas not RM5? kertas not RM5 kan kalis air. tapi aq still xpuas hati. belek2 duit tu.

not RM50 bila dah kena air..

not RM50 yang tulen..

cuba korang tengok kelebaran not RM50 ni..
haaa, aq jumpa satu lagi bukti yg membuktikan duit tu duit palsu. kelebaran duit tu xsama dengan duit yg lain. aq try ukur dengan not RM50 baru yg lain. tapi lagi memusykilkan aq ialah, setiap not original RM50 tu xsama kelebarannya. aikk!? macam mana ni? aq try google kat web pasal not RM50 palsu yg baru, tapi xde penerangan dengan lebih jelas lagi. ada satu site yg buat pasal not RM50 palsu ni, beritasemasa.com. maybe ni perkara baru kot. so sape2 yg ada pengalaman pasal not palsu RM50 yg baru ni, leh x kongsi ngn aq? pasal RM50 tu. banyak kot. pendapatan nuffnang aq pn susah nak jejak RM50. hehe

kepada BNM, kot2la not yg dalam gambar tu betul, saya ingin meminta maaf secara terbuka. bukan nak merendahkan kredibiliti BNM, tapi saya sebagai pengguna nak taw kebenaran je untuk peringatan di masa hadapan, dalam erti kata lain, for future reference. :)

9 komen bernas:

iena.[banana] said... [Reply to comment]

hye! ujan ye? dah follow u! =)

farysa said... [Reply to comment]

mcm yg plsu je
=)

Afiq said... [Reply to comment]

huhu yeke?tp nok soh jugakla kawan2 cek sekali kalau xkeberatan..try ukur kelebaran not RM50 kawan2 tu..nk taw je setiap not tu same ke x..kalu xsama,legala skit hehe

Seri Bahasa said... [Reply to comment]

not rm50 tu bukan palsu...tapi quality kertas dia tak sama ngan not rm50 yang dulu. duit baru sekarang ni nak hati2 sikit jgn sampai terendam dalam air.

Afiq said... [Reply to comment]

0o0o tula pasal..mula2 tu ragu2 jgak. tapi bile not tu da kering, baru nmpk mcm yg tulen. adehla..knpla xseragamkan.naik pening den huhu

Izzlin said... [Reply to comment]

hari tu my bro nye duit 50.. kua dr mesin mcm plain white paper... just nampak line silver tu je... ha3..kalau line tu pun hilang... maunye kami buang masuk tong sampah...

tp tak tau la ape jadi bile da kering...

Afiq said... [Reply to comment]

huiyoo, lagi gempak cerita kamu izzlin..asal kualiti not50 kurang ek?padahal nilai de besar dari not5 yg ada kualiti paper yg leh tahan mantap.pelik2 huhu

miss nana said... [Reply to comment]

btol la. not rm50 mcm sng je nak luntur. dah la nilai besar kot. tak ke naye klu xley pakai.isk3

Anishaway said... [Reply to comment]

terus luntur kaler dia !

PALSU !

tettt !

;)

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog