Home » , » Gambar Bergerak Untuk Exchange Link

Gambar Bergerak Untuk Exchange Link

June 25, 2010

Assalamu'alaikum..

sihat semua? aq baru je baik sikit dari demam. tinggal batuk je. perit gak hidup kalau batuk memanjang. huhu
hari ni aq dok rumah je xpegi mana2. balik je jumaat tadi, terus mengadap PC. duduk mengelamun sekejap, tiba2 terlintas idea nak buat gambar yg bergerak2, gambar yg format dia dalam '.gif' tu.

tapi sebenarnya xreti nak buat pasal memang xtaw langsung basic2 nak buat gambar camtu. godek punya godek kat dalam google, terjumpa satu website yg ajar cara2 nak buat gambar gif menggunakan adobe photoshop CS2. yez! aq memang da install software tu dalam PC aq. pe lagi, bismillahirrahmanirrahim~ bermulalah satu perjuangan yg kental untuk menyiapkan gambar tersebut....
..
...
...
selang 30 minit kemudian, terhasillah satu seni yg aq sendiri xpercaya seni tu aq yg buat. haha fambar yg dimaksudkan ialah





huhu amacam? ok ke x pada pandangan korang? ni percubaan pertama aq guna adobe photoshop untuk buat gambar bergerak cmni. kalau ok, angkat ibu jari, kalau kureng senyap je. haha. tapi pada sapa2 yg nak pakai, pakaila. aq xkisah korang nak pakai. suka2 je aq buat ni. tapi apa salahnya korang bagi credit kat blog si biru ni ke. ehehehe macamla ada orang nak pakai kan. ;p


btw, aq guna gambar ni untuk mewakili entry 'exchange link aq. hehe aq letak kat dalam sidebar sebelah kanan blog ni kat dalam ruangan 'My Stuff!'. hehe ok lah. tu je aq nak cerita. sekian.

11 komen bernas:

old_trafford said... [Reply to comment]

boleh dak buat toturial adobe photoshop cam na nak buat gambar tu

Afiq said... [Reply to comment]

boleh je..nnt aq buatkan..maybe esok siap psl mlm ni bz sket hehe.nnti da siap aq update ko eh ;)

zahidah dihaz said... [Reply to comment]

tau tak kat ne nak download adobe photoshop yang bukan trial?

Anzur Anuar said... [Reply to comment]

nice post bro. dapat gak ilmu. ehehe..

Myblog: rugi tak baca pelbagai cerita yang aneh, pelik, comel, ajaib disini

Afiq said... [Reply to comment]

err, xtawla plak..sbb installer ni dapat dari adik je hehe sori..

Afiq said... [Reply to comment]

@anzur hehe tq.. ilmu yg elok xbaik diperap ;)

Affan Ruslan said... [Reply to comment]

Salam ziarah.
Betul gak tuh, aku pun pnh tertanya2 gak mcm mana nak buat.

Sama lah, aku pun xde basic photoshop ni.

*Followed

Afiq said... [Reply to comment]

huhu okk..sok aq buat tutorial pasal ni..tapi yg penting korang kena ada adobe photoshop ngn adobe image ready dulu k.. :)

zee said... [Reply to comment]

ade versi yg kurang lebar tak.nk letak kat sidebar zee tp xmuat la.. :(

Afiq said... [Reply to comment]

@zee hehe da siap..da ikut saiz lebar blog cik zee..tryla..harap2 muat..ze leh amek kat sini.
----> http://blogsibiru.blogspot.com/2008/06/hrefhttpdraft.html

Anonymous said... [Reply to comment]

shok giler nak lagi

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog