Home » , , » Selsema, Bersin Keluar Hingus

Selsema, Bersin Keluar Hingus

June 22, 2010

Assalamu'alaikum..

huhu tajuk entry kali ni maybe agak 'menjijikkan' sikit. tapi who cares? semua orang bersin kot. normal ke seseorang manusia xbersin sepanjang hidupnya? jawab jangan x jawab. hehe sebenarnya aq xsihat dikala menulis entry kali ni. penangan kerja kat litar Sepang hari tu. panas terik sangat sampai nak bukak mata pun xleh. aq harap selsema kali ni xmelarat sampai ke demam la. sekarang ni pun badan panas je. wuuu, xnakla demam. nanti kena tido sepanjang masa. bosan kot..

so untuk menghilangkan perasaan xsihat ni, apa kata kita layan gambar2 orang tengah bersin. harap korang xmuntah k bila tengok gambar yg aq nak tunjukkan ni. inilah realiti dalam kehidupan. ~AAAAachommmmm! Alhamdulillahhh! korang kenala jawab 'yarhamukallah' :)









psst!~ korang taw x apa yg keluar dari hidung bila kita bersin? jom kita jawab beramai2.. hehe

19 komen bernas:

linda musee said... [Reply to comment]

hahaha nak pulak dorang ni bersin, pastu orang snap gambar. teehee.. smoga cepat sembuh ;)

Afiq said... [Reply to comment]

hehe tulah..mcm2..tq linda..xsukala bersin2 ni. habis tenaga mase nk bersin tu,lagi2 yg suka tahan.mcm nak terkeluar jantung haha ;p

ALLIFF26@ eLLe_G'o'wJezz said... [Reply to comment]

fuh!!! ok lagi kalau bersin biasa... kalau macam elle kadang every each mownink akan bersin!!! n stop almost noon... gilakan!!!
.
.
.
ada satu hari elle bersin dalam kelas non-stop!!! myb a/c filter dier not working very well!!! tapi bersin mmg memenatkan badan!!!

Afiq said... [Reply to comment]

@elle uishh.. mmg cmtu ke tiap2 pagi?xde mc langsung dlm sbln? aiyakk.. hehe
bersin mmg penat, xtawla np..tp lpas bersin tu,lega badan..mcm sesuatu yg besar n berat kluar dari badan hehe

Wanie said... [Reply to comment]

kuar bakteria! kan3?
cane?demam x?
slalu klu dah seseme mst dmam..huhu
mmg seksa klu demam..
nak wt pape pn x smgt..

Afiq said... [Reply to comment]

@wanie hehe xkn bakteria je?mesti ade len kan?hehehe
skrg ni selsema je kuat..demam xlagi..harap2 xdemamla..mlm ni xtaw leh tido ke x..adehh

Silence Shooter said... [Reply to comment]

huihh..
segala mcm bakteria dan jugak menatang2 haram seperti rimau, zirafah dan jugak cipan laut..
perghhh~!! tabley blah..

Afiq said... [Reply to comment]

hahaha asal xkate gajah ngn dinosor je?ekeke

maCy said... [Reply to comment]

hahaha.. puas la snap sme..

nice :)

tweety suwitt said... [Reply to comment]

nape eh, bila bersin, mesti mata terpejam...
afiq..try la bersin tapi jangan pejam mata. leh x?

kalu boleh nanti gtau tweety eh? theeheeehe~

Afiq said... [Reply to comment]

@tweety haha automatik kot mata tertutup..tah2 ade kes biji mate tersembul mase bersin bile xtutup mate..haha xnk r jadi bahan ujikaji ;p

timhar said... [Reply to comment]

ngehehehe ni baru real rembesan.. pergh.. selsema babi..

mrs.JamaL said... [Reply to comment]

dorang ni bersin cam buat2..

+akufobia+ said... [Reply to comment]

mesti la habukhabuk kat hidung kan.da gatalgatal hidung sebab bendasing kat hidung,tu yang bersin.kan.aacumm.

Amar Nasir said... [Reply to comment]

yang keluar semasa bersin adalah sperti berikut:
1. Mukus cair
2. Mukus pekat
3. Air liur
4. Udara
5. Habuk dalam hidung
6. Bakteria dan kuman yang ada
7. Taik hidung keras jika ada
8. Kentut
9. Cirit (kes hanya bila terbesin tatkala sedang sakit perut nak ke tandas)

Afiq said... [Reply to comment]

@amar haha nice info dude..tang yg kentut ngn cirit tu best..accidentally happen ;p

ash_mza said... [Reply to comment]

macam2 ada...
hehe...
cairan2 hijau pekat lg likat...
yaiyai...

Sha-na.Szied said... [Reply to comment]

geli gilaa..tp tuh la hakikatnya aiyo..

kalau H1n1 gini la gmaknya..patotlah leh tersebar..


p/s: ape yang kuar?? cam air hingus ngan airu liur je? kalau betul sepuluh ringgit eh?!

baca entry baruaku popular dan masuk tv

nesca said... [Reply to comment]

fuh seni sungguh.. macam ada power la pulak keluar

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog