Home » , » Jackie Chan First Strike

Jackie Chan First Strike

June 18, 2010

Assalamu'alaikum ;)

huhu bosan plak malam2 minggu ni. so hilangkan bosan aq ngn tengok movie Police Story - First Strike. Jackie Chan berlakon dalam filem nih. best woo! tapi cerita ni banyak sequence. dari Police Story 1 tahun 1985 sampai New Police Story tahun 2008. xsilap aq ada 5. semuanya best2 sebab Jackie Chan berlakon kan.. haha aq ni kipas susah mati Jackie Chan. semua cerita2 dia aq layan. lagi2 Rush Hour!

berbalik pada Police Story - First Strike. cerita ni mengisahkan yg Jackie Chan sebagai Polis Hong Kong yg bekerjasama dengan Interpol untuk mengesan aktiviti pengedaran dan penjualan senjata secara haram. tapi Jackie xsedar yg Rusia peralatkan dia je. macam2la jadi dalam cerita tu. huhu aq nak cerita kat korang pun panjang sangat. baik korang cari kat mane2 website, xpun beli je(aq rasa ada jual lagi kat kedai Speed ke, mana2 la) then tengok cerita tu sendiri. huhu

Filem ni pernah tercalon dalam Hong Kong Film Awards, Golden Horse Film Festival & MTV Movie Awards.. n pernah menang pun. antaranya:
  • Won: Best Action Choreography (Stanley Tong)
  • Nominated: Best Picture
  • Nominated: Best Actor (Jackie Chan)
  • Nominated: Best New Performer (Annie Wu)
  • Nominated: Best Film Editing (Peter Cheung, Yau Chi-wai)
  • Won: Best Action Direction (Stanley Tong)
  • Nominated: Best Fight
antara babak2 komedi dalam filem nih:


huhu. lagi 1 sebab aq suka Jackie, dia ni pandai buat lawak dalam lakonan, tapi muka selamba derk je. haha best!

1 komen bernas:

Abang Isaifuddin Abang Noran said... [Reply to comment]

aksi yang betul2 mendebarkan...

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog