Home » » Hujan memang best, tapi..

Hujan memang best, tapi..

June 29, 2010

Kalau dah hujan lebat bercampur dengan kilat sabung-menyabung, itu bukan tahap best lagi dah. better tutup semua benda yang ada arus elektrik especially komputer dan router. sekali kilat sambar, menangis x berlagu la lepas ni.

Kenapa menangis? sebab kalau kilat sambar pada masa yang betul, silap2 haribulan boleh jahanam komputer. dan yang paling xbestnya, router internet pun akan turut serta jahanam. oleh itu kawan2, sediakan payung sebelum hujan. berkorbanlah sedikit walaupun  sesaat untuk kesenangan 1000 tahun akan datang.

So tindakan yang patut korang ambil ialah, logout Blogger, sign out Yahoo Messenger, Start > Shut Down! your lappy & PC. tutup internet. bagi yang pakai broadband, fikirlah cara penyelesaian yang lain. aku lakukan semua ni hanyalah untuk kesenangan di masa hadapan. ;)

psst~! markas aku untuk blogwalking ialah di rumah. bagi yang online di pejabat, xkan nak tutup semua kot? mau kena 'cuti tanpa gaji' nanti ;p


14 komen bernas:

Nur Su'aidah said... [Reply to comment]

ngahaaha! setuju~!! :)
pernah kena petir streamyx. adoiiiii, berhari tak main blog.

Yuni Aisyah said... [Reply to comment]

bahaya on9 time petir nie..x berani..hehe

Afiq said... [Reply to comment]

@su'aidah hehe xpernah kena lagi cmtu. mintak dijauhkan...

@yuni hehe better jangan. risiko tinggi. keselamatan diri satu, pastu risiko nak kempis poket kluar duit beli yg baru ;p

maCy said... [Reply to comment]

ujan lbt on9 ag..petir2 ni..isk..takot..hehe

Izan Ishak said... [Reply to comment]

betul tu...sayangi brg2 anda sblm terkena panahan petir~

I*K*T*I*R*A*F said... [Reply to comment]

setuju!

memang bahaya! nyawa pun boleh melayang.

AiN Z said... [Reply to comment]

yes! setuju jugak.. akak sy nye laptop abis mother board rosak sbb petir.. T__T

GombakMali said... [Reply to comment]

hahaha td gler kuat petir.. kat blkg umah ak kot..

Rozana Razali said... [Reply to comment]

huhu, sgt bahaya.. jgn la main2..

Fay Nana (Cik Fana) said... [Reply to comment]

huhu pernah sekali petir kuat lappy x tutup. nasib baik tade pape. :D

heart~ said... [Reply to comment]

hehehe...tp kadang2 xleh renggang la dgn internet smpaikn hujan kilat kat lua umah pn tak dihiraukn...heee~

Mijie said... [Reply to comment]

hehe..2 ar..lebih baik ttup lah..klu kat kampung confirm kene mrah dgn ayah coz x tutup laktop@tv time kilat..demi keselamatan kan..hehe

tp klu kt opis x ttup plk..kdang2 hujan lebat pun x perasan..hihi

~suNshiNe~ said... [Reply to comment]

aku paling takut kalau malam + hujan + angin + ribut + guruh..tambah2 kalau pokok nyoq kat dapur rumah aku tu bergoyang..hu3..mau tak lena tidur..

Anonymous said... [Reply to comment]

Very Interesting!
Thank You!

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog