Home » , » Kebenaran Nuffnang

Kebenaran Nuffnang

June 6, 2010

Assalamu'alaikum.

cuti sekolah da bermula. mesti ramai warga Malaysia pulang bercuti ke kampung(yg dapat cuti jela). tu da menjadi trend masa kini. pantang ade cuti je, jom balik kampung! hehe best sebenarnye. dapat jumpa mak ayah, atuk nenek, sedara mara, kawan2 sekampung.. tapi yg paling best dapat merasa makanan kampung. perghhh! sodap! tapi apa2pun, berhati2lah ketika memandu k. bagi yg memandu, ingatlah orang yg tersayang.

ok tajuk entry kali ni ialah 'kebenaran nuff'. aq bukan nak mendedahkan benda2 pelik yg berlaku dalam nuff, cuma nk menerangkan yg nuff ni x 'tipu'. kita sebagai blogger yg ade iklan nuff di dalamnnya mesti penah mengalami situasi yg sebegini rupa. "eh,nuffnang tu ape?" "kenapa korg letak nuffnang ni?" "betul ke nuffnang boleh bg ko duit?"

huhu ramai sangat da tanya aq pasal ni. so sebagai nk menunjukkan yg kita ni menyapport nuff, jawapan de senang je. "yup! betul nuff mmg boleh bagi ko duit....." alasan kedua aq, "yerrr, aq da dapat da cek dari nuff...." cakap je xcukup utk meyakinkan orang kn. so aq nk tunjuk kat pembaca2 di luar sana macam mana rupa bentuk nuff tu.

bila dalam blog, rupanya macam ni je(bawah iklan ada ads by Nuffnang)

tapi bila da kluar dari blog, rupanya macam ni plak.

$$$$$!!
hehe bukannya taksub sangat pun ngn simbol duit tu. tapi ini lah nuffnang. mereka akan mengotakan janji mereka sekiranya korang bekerjasama dengan mereka. walaupun xbanyak, tapi Alhamdulillah rezeki tu masih ada. sikit atau banyak bergantung kepada sekuat mana usaha kita. so pada sapa2 yg kurang percaya atau xpercaya langsung, renung2kan cek atas ni dan selamat menyertai nuffnang ;)

mana2 yg nak mencuba, sila daftar dulu di NUFFNANG. lepas itu ikut jela satu persatu arahan de. thankx. sekian.

21 komen bernas:

xira said... [Reply to comment]

saya dh join nuffnang.. 1st june.. then?? apa yg kita nk buat after turhh?? huuu~ xP

Psychaoez said... [Reply to comment]

@ xira hehe banyakkan blogwalking and try promote ur blog kat mane2 widget like twitter,facebook mcm2 lagi. tapi jgn buat 'fraud click'. amat merbahaya.risiko nk kena bann dari nuff tu mmg besar sgt ;)

Zaifull said... [Reply to comment]

aku pun baru dapat cek ari ni

http://zaifull.blogspot.com/2010/06/terima-cek-dari-nuffnang.html

farah said... [Reply to comment]

saya sedang menuggu..huhuh tap nmk gaye cam lambt jer sbb baru start:P

Psychaoez said... [Reply to comment]

@farah hehe sabar itu sebahagian drpd iman ;) mesti dapat bayk punya la bile first cash out nnt,gud luck k :)

snowy said... [Reply to comment]

fraud click itu apa? cam rakan blogger tolong click iklan?..

Psychaoez said... [Reply to comment]

hurm rasenye lbih kpd klik kat iklan sendri,,yg ni mmg sah2 da xley..lagi satu kalu kite(satu ip adress) klik byk2 kat 1 blog tu dalam mase sehari,yg ni pun xley jugak rasenye.. just my 2cents ;)

Psychaoez said... [Reply to comment]

kalau salah tolong betulkan eh kawan2.. tq ;)

akuvision said... [Reply to comment]

tahniah untuk kamu

Ujang said... [Reply to comment]

huh. nk tnye bole?
satu klik brape $$ yup?
sy baru lg. haha

Psychaoez said... [Reply to comment]

huhu soalan tu susah sket nk jawab. sbenarnye aq pun xtaw berapa kita dapat sekali klik. sbbnye earning yg kita dapat bercampur dengan bonus yg lain macam CTR,buffered earning..huhu blogger lain ade jawpan x?

Jieda said... [Reply to comment]

klik iklan di blog sendiri tak salah cuma kalau boleh sehari klik sekali je.cara yang saya begitu la..jika pegi blog org lain dan ada iklan saya cuma klik sekali dan bila pergi sekali lagi masih ada iklan yang sama,saya tak klik hanya tambahkan traffik.errr...komen ni cam lari topik je

nas said... [Reply to comment]

huhu....bile ar aku leh nak cashout nie...huhu...

papabear said... [Reply to comment]

saya dah pun dapat 2 check and now nak buat cahsout no. 3. nuffnang tak tipu :)

Psychaoez said... [Reply to comment]

@ papabear yeah! sokong papabear! ;)

sop said... [Reply to comment]

baru cashout sekali..tak byk mana..
misi seterusnya RM1000.. bila agaknya boleh capai jumlah tu..huhuhu.. harap tahun ni

♥ifa tasya♥ said... [Reply to comment]

ifa dah join,but earning still agy rm 0.00
sedeyh

Psychaoez said... [Reply to comment]

@sop wah! tingginye misi..ni mesti da byk giler kn stiap nk cash out huhu

@ifatasya hehe saba k..psni dapatla tu. ;)

DeCrewz said... [Reply to comment]

Slam... Newbie nak bljr dari org lama... Tahniah bro.. Aku baru je jinak2...he3. Ngah blur2 kayu lagi...

ted hardy said... [Reply to comment]

Wahh hebat bro
aku pun baru nak mula balek blog.
harap semua ok
insya-Allah

Afiq Bukhari said... [Reply to comment]

@ted hardy
insyaAllah semuanya akan ok :D

Katakan sesuatu...

This Is A Do-Follow Blog